Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els manifestats concentrats a plaça Espanya han buidat ampolles de Fairy a la font

MINUT A MINUT: Omplen de sabó la font de plaça d'Espanya de Barcelona

El director de la Policia advoca pel diàleg a Catalunya

Els manifestats concentrats a plaça Espanya han buidat ampolles de Fairy a la font
Els manifestats concentrats a plaça Espanya han buidat ampolles de Fairy a la font | Anonymous Catalonia

Nova jornada de mobilitzacions a Catalunya. En el vuitè dia de protestes des que dilluns passat sortís a la llum la sentència condemnatòria del procés, hi ha previstes algunes manifestacions, però el matí està transcorrent força tranquil.

Actualització 21.17

Queda desconvocada la manifestació de Plaça Espanya.

Actualització 21.13

Els manifestants concentrats a Barcelona segueixen tallant la Gran Via amb Plaça Espanya.

Actualització 21.02

Es desconvoca la concentració a Lleida a causa de la pluja.

Actualització 20.54

Actualització 20.49

Unes  2.000 persones  s'han concentrat davant de Plaça Espanya aquesta tarda a Barcelona per omplir de Fairy la font.

Actualització 20.44

L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat ha criticat l'actuació policial davant les protestes contra la sentència del judici de l'1-O i ha demanat a la  Conselleria d'Interior i a Mossos d'Esquadra que revisin la seva actuació i facin públiques les conclusions, en un exercici de «transparència».

Actualització 20.33

Els concentrats a Plaça Espanya es dirigeixen cap a la Ciutat de Justícia.

Actualització 20.30

Els concentrats a Mataró han llençat paper de vàter contra la comissaria de la Policia Nacional.

Actualització 20.16

Els manifestants a Mataró han arribat davant la comissaria de la Policia Nacional.

Actualització 20.11

Actualització 19.42

Tallada la plaça Espanya a Mataró.

Els manifestants també s'han concentrat a la plaça Espanya a Mataró
Els manifestants també s'han concentrat a la plaça Espanya a Mataró | Anonymous Catalonia

Actualització 19.34

Els concentrats a Vic comencen a buidar les ampolles de Fairy davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Els manifestants comencen a utilitzar el 'Fairy'
Els manifestants comencen a utilitzar el 'Fairy' | Anonymous Catalonia

Actualització 19.28

Tallats el carrer de Tarragona i Plaça Espanya després que els manifestants hagin començat a buidar botelles de Fairy a la font.

Actualització 19.23

Sindicats dels Mossos d'Esquadra han demanat revisar el material antidisturbis del cos i han defensat que les eines de les quals disposen no són suficients davant d'aldarulls com els que es van produir la setmana passada durant les protestes contra la sentència de l'1-O.

Actualització 19.18

Actualització 19.00

Tallada la sortida de l'N-340 a Tarragona.

Actualització 18.52

Uns 200 periodistes s'han concentrat al centre de la plaça Catalunya de Barcelona per reclamar el fi de les agressions als professionals de la informació en aquests últims dies.

La concentració ha estat convocada per col·lectius i sindicats de periodistes
La concentració ha estat convocada per col·lectius i sindicats de periodistes | Cedida

Actualització 18.46

Reben a València i a Corunya amb clamor els agents de la Policia Nacional desplegats a Catalunya.

Actualització 18.29

Actualització 18.18

Tancat l'accés Avinguda Paral·lel a l'Estació Espanya (L3) a Barcelona.

Actualització 18.07

El Govern es queixa per la presència de policies nacionals a l'Hospital Santa Tecla per identificar ferits la nit del 15.

Actualització 18.00

Baixen a 8 les persones hospitalitzades pels aldarulls a Catalunya.

Actualització 17.56

Convocada demà a les 9.00 hores una concentració a la plaça Espanya de Manresa.

Actualització 17.28

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha explicat que han signat la proposta de resolució conjunta amb JxCat i ERC «exclusivament per solidaritat antirepressiva» i ha criticat que «arriba tard» i que és un «acord de mínims». 

Actualització 17.20

Pedro Sánchez, ha fet referència aquest dimarts en un míting a Huelva a les trucades que «aquests dies va fent» quim Torra malgrat que no n'ha contestat cap ni respon, tampoc, les cartes que li envia: «Si Torra vol parlar, primer que parli amb els catalans, sobretot amb els que no pensen com ell».

Actualització 17.11

El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona insta la Generalitat i el govern espanyol a obrir un «espai de diàleg i negociació» sense condicions prèvies per «arribar a un acord» que permeti, a curt termini, «distendre la situació política i social».

Actualització 17.04

Societat Civil Catalana està preparant autocars perquè manifestants provinents de Madrid, Saragossa i València vagin a la protesta que celebrarà aquest diumenge a Barcelona. 

Actuaització 16.56

Torrent assumeix «totes les conseqüències» per defensar la llibertat d'expressió al Parlament.

Actualització 16.45

La jutgessa que investiga els preparatius de l'1-O a Barcelona ha citat  dos alts càrrecs del govern investigats: el director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Ignasi Genovès, i la directora de Serveis de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, Teresa Prohias.

Actualització 16.30

El director de la Policia Nacional, Francisco Pardo, advoca pel diàleg a Catalunya: «Estem en una època en la qual no s'escolta prou».

Actualització 16.15

VOX proposa que els CDRs s'incloguin en la llista de grups terroristes perquè no s'autoritzin les seves manifestacions.

Actualització 16.00

Actualització 15.45

Llistat de les concentracions convocades aquesta tarda:

-Barcelona a les 19.00 hores a Plaça Espanya.

-Tarragona a les 18.00 hores a Plaça Imperial Tarraco.

-Mataró a les 19.30 hores  a Plaça del Parc Central.

-Vic a les 19.00 hores  davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

-Lleida a les 19.30 hores  davant la Delegació del Govern de la Generalitat.

-Cervera a les 20.30 davant dels Jutjats.

Actualització 15.40

Ja es coneixen tots els detalls de la gran manifestació contra la sentència d'aquest dissabte. Llegeix tota la informació aquí. 

Actualització 15.30

El SEM ha atès 593 persones la passada setmana durant les protestes i aldarulls que es van produir a Catalunya arran de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Els equips del SEM es van reforçar amb 132 unitats i 288 professionals més entre el 14 i el 20 d'octubre.

El 95% de les lesions ateses han estat de causa traumàtica, com contusions a les extremitats, lesions oculars, ferides obertes i politraumatismes en general. Del total, 172 han requerit trasllat  per fer proves o ser valorats per un especialista, que en ocasions ha suposat l'ingrés. El SEM ha atès  4 persones en estat greu i 51 en estat de menys gravetat. 

Actualització 15.20

La Universitat de Girona torna a la normalitat després que els estudiants reobrin els accessos de totes les facultats. Així doncs, els estudiants ja hi poden accedir lliurement després que el rector, Quim Salvi, hagi anunciat que properament convocarà un claustre extraordinari per abordar com cal seguir l'avaluació del trimestre. 

Actualització 15.12

El vicepresident executiu de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Mario Armero, ha reclamat «estabilitat política» perquè el sector de l'automòbil afronti la reconversió a l'electrificació. 

Actualització 15.00

Pablo Casado ha demanat a la Fiscalia que actuï contra els CDRs i Tsunami Democràtic i que el cas el porti l'Audiència Nacional perquè es tracta de terrorisme de carrer.

Actualització 14.52

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que assumirà «totes les conseqüències» que comporti la resolució de JxCat, ERC i la CUP, la qual reitera la reprovació de la Monarquia i defensa el dret a l'autodeterminació.

Actualització 14.41

L'Assemblea Nacional ha convocat una manifestació unitària per aquest dissabte a les 17.00 hores al Carrer Marina de Barcelona.

Actualització 14.20

Meritxell Budó fa una crida a Europa i assegura que cal «diàleg, diàleg i diàleg».

Actualització 13.40

El president del Govern ha qualificat de  «menyspreu» el fet que Pedro Sánchez no es reunís amb ell durant el dia d'ahir, quan va fer una visita a Catalunya. També ha assegurat: «Vaig anar a l'hospital de Sant Pau i em vaig preocupar per tots els ferits, per tots», a forma de retret al president en funcions qui tan sols va visitar als agents.

Actualització 13.35

En la roda de premsa, Torra ha  condemnat la violència dels últims dies en els disturbis que han tingut lloc a diversos punts de Catalunya i ha tornat a instar al president en funcions, Pedro Sánchez, a un diàleg «sense condicions».

Actualització 13.30

En aquest moment es troba  tancat l'accés a l'estació de Sants des del metro. A més, per avui hi ha convocada una concentració a Mataró a les 19.30 hores a la Plaça Espanya on animen a portar paper higiènic. Recrodem que també n'hi ha una convocada a les 19.00 hores a la Plaça Espanya de Barcelona.

Actualització 13.00

Quim Torra compareix amb la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó en finalitzar la reunió de Govern. El president de la Generalitat ha explicat també que investigarà les actuacions dels Mossos d'aquests dies. 

Actualització 12.30

CDR Catalunya oficial crida a una manifestació aquesta tarda de dimarts a Plaça a Espanya. Convoquen a tots als assistents a portar paraigües perquè plourà, i sabó per netejar «els carrers d'injustícia».

Actualització 12.20

Albert Rivera es troba fent una roda de premsa Barcelona a plaça Urquinaona, lloc on s'han produït la gran majoria dels incidents en l'última setmana.

Actualització 11.24

Algunes facultats de la Universitat de Girona estan fent classe amb normalitat.

Actualització 11.15

JxCat, CUP i ERC han signat el document de reacció a la sentència del procés on s'inclou l'autodeterminació. Més informació a Catalunyadiari.com.

Actualització 10.50

A Girona la majoria de facultats de la UdG continuen tancades pels piquets dels estudiants que bloquegen els accessos. També algunes facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona segueixen tancats pels piquets dels estudiants en solidaritat als companys ferits. 

Quant a convocatòries, aquesta tarda a les 19.30, s'ha convocat una concentració davant la delegació de la Generalitat a Lleida per protestar contra l'internament al CIE i l'ordre d'expulsió de dos dels detinguts.