Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
MIquel Buch fent una intervenció al ple del Parlament sobre l'actuació dels Mossos al clàssic

Acusen Buch d'amagar que els Mossos demanen posar fi al tall de la Meridiana

Els Mossos sol·liciten que les manifestacions es facin sense tallar el trànsit

MIquel Buch fent una intervenció al ple del Parlament sobre l'actuació dels Mossos al clàssic
Miquel Buch ha estat acusat d'amagar informació dels Mossos d'Esquadra. | EFE

Enmig de la crisi pel coronavirus, l'actualitat política continua en marxa. Segons una informació publicada per 'El Periódico', els Mossos d'Esquadra  han enviat un nou informe a la Conselleria d'Interior, que comanda Miquel Buch, per demanar que un canvi d'ubicació en el tall de l'avinguda Meridiana de Barcelona, pels quals s'ha demanat una sol·licitud perquè es pugui fer durant 20 dies més a partir del 18 de març, quan els caduca el permís vigent.

Els Mossos proposen que la manifestació es faci a l'explanada de l'estació de Renfe de Sant Andreu Arenal, just al costat d'on es fa ara el tall, però sense que suposi cap alteració del trànsit. Segons el rotatiu, es tracta de la mateixa proposta que ara fa tres setmanes ja van enviar al departament que comanda Buch... però el conseller, en atencions als mitjans, va amagar que hi haguessin recomanacions policials per modificar la manifestació.

Buch manté el silenci

El conseller d'Interior, Miquel Buch, per la seva banda, manté el silenci sobre aquesta qüestió, que ha passat a segon pla davant de l'alarma generada per la crisi del coronavirus. Buch  està centrat en la gestió de la crisi i ha demanat a la població que no truqui al telèfon 112 per fer consultes.

Ho ha dit aquest dijous al vespre a la roda de premsa que ha ofert, al costat d'altres consellers, després de la reunió extraordinària del Consell Executiu per aprovar mesures vinculades al coronavirus. Buch ha explicat que el 44% de les 16.500 trucades que ahir dimecres va rebre el 112 eren per fer preguntes i ha advertit que «el telèfon d'emergències d'aquest país pot arribar al col·lapse quan s'hi dirigeixen consultes».