Miquel Iceta va abandonar la fe cristiana per la seva homosexualitat

Reconeix que haver-se de confessar explicant que tenia relacions amb homes era «molt incòmode»

Iceta va reconèixer que la va renunciar a la fe cristiana per la seva homosexualitat
Iceta va reconèixer que la va renunciar a la fe cristiana per la seva homosexualitat | Mediaset

L'homosexualitat és, cada vegada més, un tema obertament acceptat dins la societat. No obstant això, anys enrere aquest era un tabú, del qual molts s'havien d'amagar per no confessar quelcom que es considerava mal fet. Això podia afectar a molts àmbits, com el familiar, el social, el laboral i, fins i tot, el religiós, com va acceptar Miquel Iceta.

El secretari general del PSC va ser l'últim convidat en el programa 'Mi casa es la tuya', que presenta Bertín Osborne. Durant l'emissió, va confessar que, a causa de la seva orientació sexual, va abandonar la fe cristiana, doncs no se li facilitava haver de parlar de les seves relacions sexuals amb els representants de l'església.

«Vaig ser molt religiós fins als 17 anys», va explicar, «després em vaig anar separant de l'església, en part perquè m'havia de confessar». En aquell moment, va reconèixer que «confessar que tenia relacions amb nois» era una cosa que se li feia «molt incòmode», pel que es va anar distanciant de la fe, fins a abandonar-la per complet.

El perfil de l'anticandidat

«Sóc una persona baixeta, grassoneta i gay. Mai em vaig veure com a candidat a president de la Generalitat». Així de rotund es va mostrar Iceta al parlar del seu paper en la política catalana, en el qual destaca per ser un dels primers representants a confessar-se homosexual de manera oberta. No obstant això, el socialista va afirmar que les crítiques, en lloc de fer-li, el fan més fort.

Iceta no s'imaginava com a candidat a la presidència de la Generalitat
Iceta no s'imaginava com a candidat a la presidència de la Generalitat | Mediaset

 

Fart de l'homofòbia digital

Un tema que molesta molt al polític és l'homofòbia que se segueix produint de manera «bastant habitual» per les xarxes socials. Iceta va assegurar que observa els comentaris «des de lluny», tot i que afirma estar «blindat» contra aquests. «Quan em diuen «maricón», responc que sí, que ho sóc a totes hores».

Tot i això, Iceta va confessar que el decep veure la realitat que continua existint en aquest tema, doncs considera que, «en aquestes alçades», confiava que tot estigués «molt millor». Tanmateix, va acceptar que perquè les coses segueixin evolucionant, hi ha elements culturals que han de modificar-se que «costen més de canviar».


Comentaris

envia el comentari