rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Miquel Iceta assegura que «el bloc del 155 no va existir mai»

El primer secretari del PSC ha criticat el gir «radical» del PDECat, després de la renúncia de Marta Pascal
Miquel Iceta i Quim Torra, durant una reunió al Palau de la generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, ha afirmat durant una entrevista a Catalunya Ràdio que l'anomenat bloc del 155 no ha existit «mai». En aquest sentit, Iceta ha subratllat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució «era la intervenció més lleu i menys agressiva», assenyalant que la Carta Magna «contempla mesures molt pitjors».

 

Durant la seva intervenció, Miquel Iceta també ha volgut pronunciar-se sobre la situació dels polítics independentistes empresonats, assegurant que «la Justícia espanyola és independent», i que el «Govern no pot pretendre que el govern espanyol li digui a la justícia com ha d'actuar». 

 

Carrega contra el gir «radical» del PDECat

El primer secretari del PSC també ha volgut dirigir-se a la nova direcció del PDECat, després de la renúncia de Marta Pascal, en ser preguntat sobre les declaracions de la vicepresidenta de la formació, Míriam Noguera, que va assegurar que «a Sánchez li serà més difícil obtenir el suport del PDECat al Congrés».

 

Carles Puigdemont amb l'excoordinadora general del PDECat, Marta Pascal | efe

 

En aquest sentit, Iceta ha insistit que no entén aquestes afirmacions, i ha dit que la formació «s'ha radicalitzat». «Han anat a l'extrem de posar-se darrere l'estratègia de Puigdemont», ha criticat. 

 

Millor sintonia amb ERC

Iceta ha aprofitat per destacar que amb Esquerra Republicana hi ha una millor sintonia, tot i que ha deixat clares que les línies vermelles es mantenen. «Almenys ERC vol parlar», ha destacat el socialista, que ha afegit que «no hi haurà acord per l'autodeterminació». En aquest sentit, ha advertit que «seria un error no pactar i posar l'autodeterminació com a condició de diàleg». 

 

Miquel Iceta s'emportaria Quim Torra a sopar

Fa poc, el primer secretari del PSC va fer una inesperada revelació sobre la seva relació amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Després de la reunió dels dos líders polítics al Palau de la Generalitat, el socialista ha assegurat que «quan coneixes Quim Torra tens ganes d'emportar-te'l a sopar». Tot i admetre que hi ha diferències marcades entre els dos, Iceta va destacar la bona sintonia amb el cap de l'executiu català. 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris