Miquel Iceta assegura que «existeix el risc» d’un enfrontament civil a Catalunya

El secretari general del PSC diu que la seva funció és «evitar que es produeixi i proporcionar un altre camí»

Miquel Iceta i Josep Borrell en una imatge d'arxiu
Miquel Iceta i Josep Borrell en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Miquel Iceta ha donat costat a Josep Borrell després d'assegurar que Catalunya està «al caire d'un enfrontament civil». «El risc existeix», ha dit el secretari general del PSC en una entrevista a Antena 3. Per això, considera que la seva funció és «evitar que es produeixi i proporcionar un altre camí que no sigui el de l'enfrontament».

«Jo em dedico molt més a obrir aquest espai i evitar un risc que sempre és possible perquè tots sabem quines són les seves conseqüències i els seus costos», ha afegit Iceta. En aquest sentit, creu que alertar dels riscos val la pena i s'ha preguntat si en l'anterior legislatura van ser suficientment contundents alertant de quins eres els riscos que hi havia de tirar endavant la via unilateral cap a la independència.

Borrell assegura que Catalunya està «al caire d'un enfrontament civil»

El nou ministre d'Exteriors espanyoles va tornar a posar al mig de la polèmica, després d'assegurar en una entrevista a La Sexta que Catalunya està «al caire d'un enfrontament civil». Borrell va insistir en què hi ha «molta tensió» i que «és un moment greu a la història d'Espanya».

Iceta ja havia parlat de «brots de violència»

Aquesta, però, no és la primera vegada que Miquel Iceta parla sobre un possible enfrontament civil a Catalunya. En una entrevista a 'La Razón' realitzada a principis del passat mes d'abril, el líder del PSC ja va dir que «veig uns brots de violència que val la pena aturar i apagar des d'un inici perquè no acabin en un enfrontament».

«Tenim una societat dividida, molt a prop que es fracturi definitivament. Si no aturem aquest conflicte, en què no guanyarà ningú, d'aquí a uns anys es demanaran responsabilitats», assegurava, lamentant que arribés un dia en què la gent pensi que és un comportament «legítim i sense costos, amb barra lliure en el que qui sigui més fort imposarà la seva llei».


Comentaris

envia el comentari