Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta ha assegurat que per estimar el català no hi ha d'haver «menys castellà»

Miquel Iceta: «Estimar el català no és que hi hagi menys castellà»

El primer secretari del PSC considera que la llengua catalana no està en perill, però sí ha reconegut que cal donar més atenció a l'aranès

Miquel Iceta ha assegurat que per estimar el català no hi ha d'haver «menys castellà»
Miquel Iceta ha assegurat que per estimar el català no hi ha d'haver «menys castellà» | Cedida

 

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el català no es troba en perill a Catalunya. «Només té un perill: que el segrestin els independentistes», ha afirmat Iceta, que ha retret que  ara estigui «de moda» alertar sobre la situació del català. En canvi, sí que ha avisat que la llengua que requereix més atenció «és l'aranès». 

Durant la clausura de l'escola d'estiu dels socialistes, Iceta ha afirmat que el seu partit sí que té cura de la llengua i ha explicat que «estimar el català no és que hi hagi menys castellà». «Que no ens enganyin», ha acabat. D'altra banda, Iceta també s'ha referit a la consulta que Podem vol plantejar a la seva militància sobre la investidura de Pedro Sánchez i ha retret que «es voti sobre un acord que no se sap quin és». «Hi ha afiliats que diuen que la consulta és una broma i no hi participaran», ha avisat.

«No ens atraparan ni per falses polèmiques ni per desqualificacions»

En aquest sentit, el secretari general ha explicat que  cal «garantir els mecanismes democràtics» i que el que no es pot fer és «referendar el que la direcció ja ha decidit». Així, s'ha postulat a favor d'un govern «progressista» i ha avançat que els socialistes seguiran treballant en aquesta direcció. «No ens mourà ningú, no ens atraparan ni per falses polèmiques ni per desqualificacions», ha sentenciat.

  

Iceta també ha parlat dels acords a municipis i Diputacions, amb el més recent a Barcelona, i ha assegurat que  la seva formació està «en contra del sectarisme». Així, ha explicat que poden tenir acords amb tothom perquè el seu objectiu és que hi hagi «un sol poble». En aquest sentit, ha tret pit que a la seva formació «a acords no els guanya ningú».

També et pot interessar...