Miquel Iceta portarà al TC la reforma de la llei de Presidència en cas de ser aprovada

El líder del PSC ho ha confirmat abans de visitar la Fira d'Abril de Catalunya

Miquel Iceta fent declaracions a l'entrada de la Fira d'Abril de Catalunya.
Miquel Iceta fent declaracions a l'entrada de la Fira d'Abril de Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

El líder del PSC, Miquel Iceta, s'ha compromès aquest passat dissabte, 28 d'abril, a acudir al Tribunal Constitucional (TC) si els independentistes no retiren la reforma de la llei de Presidència presentada per Junts per Catalunya i l'acaben aprovant, malgrat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. 

«Sense dubte, ho portarem al TC. Seria un error monumental aprovar la reforma. Nosaltres farem tots els esforços per mantenir les institucions dins la llei. Si persisteixen i no la retiren, la recorrerem al TC», ha dit Iceta abans de visitar la Fira d'Abril de Catalunya. 

  

Iceta carrega contra el sobiranisme i Cs

I és que, segons Iceta, seria irresponsable «repetir els greus errors de la legislatura anterior» i per això ha «recomanat als independentistes fer cas del Consell de Garanties». 

Tanmateix, el socialista ha recordat al sobiranisme que els fets de la legislatura anterior «van deixar clar que la via unilateral no serveix i que té conseqüències per al país i per a persones concretes». «El que convindria és que es renunciés a reformar així la llei. Si no, seria tant com dir que els és igual el parer de les institucions catalanes i del Consell de Garanties», ha afegit Iceta. 

D'altra banda, Iceta ha considerat que el fet que des de JxCat s'obrin a escollir un quart candidat per a la investidura fa que s'allunyi el fantasma d'unes noves eleccions, tot i que avisa que encara hi ha «un alt risc d'una nova convocatòria electoral», ja que «els independentistes» no es posen d'acord. 

En aquest sentit, Miquel Iceta considera que aquest escenari «no seria bo per al país», però  manté que deixaria en molt mala posició al sobiranisme i a Cs. «A nosaltres –el PSC- ens donarien la campanya feta. Que guanyi Ciutadans no ha servit de molt, i que guanyin els independentistes al Parlament tampoc, perquè si anem a eleccions, vol dir que no haurien estat capaços de posar-se d'acord i formar Govern. Si es volen resultats diferents, s'ha d'actuar de forma distinta», ha etzibat el líder socialista a Catalunya. 
 


Comentaris

envia el comentari