Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Iceta

Miquel Iceta serà president del Senat

El líder del PSC rellevará a Pío García Escudero

Iceta
Miquel Iceta serà el president de la Cambra Alta del Senat | CatalunyaDiari.cat

 

El secretari general del Partit Socialista de Catalunya serà el proper president de la Cambra Alta. Miquel Iceta, líder del PSC i un dels grans suports de Pedro Sánchez tant en els moments difícils com ara en els triomfs, serà el substitut del popular Pío García Escudero, ja que el PSOE va aconseguir la majoria absoluta al Senat el passat 28 -A.

Segons confirmen fonts socialistes, la voluntat d'Iceta és mantenir el seu escó al Parlament de Catalunya i el seu lideratge al PSC, un fet important, i més encara quan els rumors d'eleccions catalanes aquest 2019 cada cop son més persistents.

El primer secretari del PSC substituirà a Pío García-Escudero, segons confirmen fonts socialistes. Iceta ocuparà un escó per designació autonòmica (escollit per tant, pel Parlament de Catalunya) al Senat després de la renúncia de José Montilla, qui va ser president de la Generalitat. 

L'elecció de Pedro Sánchez s'ha llegit en diversos àmbits de Madrdi com un acostament en la resolució el conflicte polític a Catalunya. Parlen d'elecció «simbòlica». Iceta serà designat president el 21 de maig i mitjans influents com 'El Confidencial' ho llegeixen com un gest de «diàleg i convivència».  Una de les primeres missions del polític català serà la de donar un gir al Senat i convertir-la realment en una cambra territorial, una de les voluntats del PSOE en la següent legislatura, que es preveu relativament tranquil·la al Senat, on tenen la majoria absoluta.

Primeres reaccions 

El líder del PP, Pablo Casado, ha estat dels primers polítics a reaccionar a aquesta elecció: «Em deixa molt preocupat que el president que ha d'aplicar el 155 sigui el que diu que hi haurà una consulta d'independència en 10 anys. no estem a favor d'això, tampoc al Senat». Cal tenir en compte que Iceta ha defensat sempre l'encaix de Catalunya dins d'Espanya a partir d'una reforma tant de la Constitució com de l'Estatut.