L'ex diputada de la CUP, Mireia Boya, pateix esclerosi múltiple

Ho anuncia en el llibre que acaba de publicar, 'Trencar el silenci'

Mireia Boya, en roda de premsa al Parlament de Catalunya quan era diputada.
Mireia Boya, en roda de premsa al Parlament de Catalunya quan era diputada de la CUP. | CatalunyaDiari.cat

Qui va ser diputada de la CUP entre 2016 i 2017, Mireia Boya, anuncia en el llibre que acaba de publicar, 'Trencar el silenci', que pateix esclerosi múltiple. El llibre, que compta amb el pròleg de la secretària general d'ERC Marta Rovira i l'epíleg de l'activista Tamara Carrasco, explica l'experiència política de Boya al Parlament, durant els mesos més intensos del procés independentista, i també al secretariat nacional de la CUP.

També hi ha temps, però, per a les reflexions i vivències personals. Boya relata com ha viscut el masclisme en primera persona o també com va viure els darrers dies de vida de la seva mare, la primera síndica d'Aran (1991-1993) i ex diputada al Parlament, Pilar Busquets.

La detecció de l'esclerosi múltiple, fa un any i mig

Un altre dels aspectes personal de l'obra, editada per Ara Llibres, és el fet desconegut públicament fins ara que Mireia Boya pateix esclerosi múltiple. El diagnòstic de la malaltia li va arribar l'any 2018, pocs mesos després d'abandonar la política parlamentària. Al llibre relata com va anar el procés de diagnòstic i com va arribar en taxi a l'Hospital Clínic de Barcelona sense sentir-se les cames.

Després de cinc dies ingressada, Boya relata que era incapaç de processar la informació que li donaven sobre la malaltia. Afortunadament, però Boya, també ha explicat que des que ha deixat la política activa ha fet un canvi de vida i no ha tingut més brots d'aquesta dolència. Boya no és la primera política catalana que anuncia que té esclerosi múltiple: també la pateix el conseller d'Interior, Miquel Buch.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari