La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, abandona la direcció del partit

Ha liderat el sector que intenta que el Partit Demòcrata transiti cap al nou JxCat de Puigdemont

Míriam Nogueras en una atenció als mitjans el 4 de novembre
Míriam Nogueras abandona la direcció del partit | ACN

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha abandonat la direcció del partit, segons confirmen fonts del Partit Demòcrata.

Nogueras ha liderat, des de la direcció, el sector que aposta perquè el PDeCAT transiti cap al nou partit liderat per Carles Puigdemont. Però amb el congrés fundacional de la nova formació en marxa, encara no hi ha acord entre JxCat i el partit presidit per David Bonvehí. La també diputada del Congrés i pròxima a Puigdemont ha fet tàndem amb Bonvehí des del juliol del 2018.

Budó parla sobre la renúncia de Nogueras

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, veu «obvi» que l'actual direcció del PDeCAT ha agafat un rumb que no comparteixen la majoria dels associats del partit. D'aquesta manera s'ha referit en una entrevista a 'Catalunya Ràdio' a la decisió de la fins ara vicepresidenta del Partit Demòcrata, Míriam Nogueras, de deixar la direcció.

«És un fet que honora la vicepresidenta. Això no vol dir que deixi el carnet del PDeCAT», ha afegit la també portaveu del Govern. 

Budó no veuria responsable que l'Estat perjudiqués Catalunya

A més, la mateixa consellera ha afirmat que «no seria massa responsable» que l'Estat imposés una mesura com a conseqüència de l'absència del president de la Generalitat, Quim Torra, a la conferència de presidents autonòmics d'aquest divendres a La Rioja.

En la mateixa entrevista a la ràdio, ha argumentat que no volen participar «d'operacions de maquillatge» per «blanquejar» Felip VI i ha qualificat «d'innecessària» la presència del monarca a la trobada de presidents. Pel que fa a la taula del diàleg, la també portaveu del Govern ha insistit en la necessitat de la figura del mediador davant el «nou embat» contra l'independentisme, en referència a la suspensió dels tercers graus a part dels polítics presos.

Budó ha explicat que s'ha enviat al govern espanyol tota la documentació necessària per decidir el repartiment dels fons per fer front a la situació de la covid-19. I ha afegit que «no seria massa responsable per part de l'Estat una mesura com a conseqüència de no assistir a la reunió».

Així mateix, considera que la conferència de presidents autonòmics es podria haver celebrat telemàticament, com havia demanat Torra. I ha afegit que no té sentit que no s'acceptés la petició a no sé que hi hagi altres «interessos» com «blanquejar» la figura del Rei.


Comentaris

envia el comentari