El missatge ocult de la corbata de Mariano Rajoy: «Visca el rei d'Espanya»

El ja expresident espanyol va escollir el color verd per afrontar la moció

Imagen de Rajoy durante su intervención el jueves con su corbata verde.
La corbata verda de Rajoy, protagonista | Cedida

La setmana ha estat convulsa per a la política espanyola. Mariano Rajoy va 'cedir' ahir en contra de la seva voluntat la presidència a un Pedro Sánchez, que va guanyar la moció de censura i que es va convertir 'de facto' en el nou màxim responsable de l'executiu espanyol. Quelcom que, de fet, evidenciava que la sentència de la trama Gürtel ha estat decisiva i ha tocat de mort al govern del Partit Popular.

Durant els dos darrers dies, així mateix, tots els ulls s'han centrat en tots els detalls del president entrant i sortint. En aquest sentit, van ser molts els qui van assegurar que la simbologia de la corbata verda de Rajoy anava més enllà i tenia un significat ocult.

Imagen de Rajoy saludando a Sánchez con su corbata verde del viernes.
Rajoy i Sánchez, després de la moció | Cedida

 

El missatge ocult de la corbata

Rajoy, doncs, va lluir una corbata verda caracteritzada pels dibuixos d'espines de peix blau. Una indumentària, perquè no dir-ho, molt cridanera i sorprenent.

Durant la sessió del divendres passat, que significava el seu comiat com a president, també duia una corbata verda, però amb una tonalitat força diferent. La majoria no li va donar importància, tot i que el cert és que en tenia força. Segons aquests experts, en aquest sentit, el verd és un color associat a la monarquia. Així mateix, la clau estava en les seves lletres, ja que formen un acrònim; V-I-R-D-I, que significa: «Visca el rei d'Espanya».

Mariano Rajoy s'acomiada al Congrés: «Ha estat un honor haver sigut president del govern»

Minuts abans de la votació, Mariano Rajoy va donar per feta la seva marxa i es va acomiadar des del Congrés dels Diputats. «Ha estat un honor haver sigut president del govern», va assegurar el popular, poc abans de la votació. 

Va aprofitar també per ser «el primer» a felicitar el líder socialista per aconseguir la presidència, deixant clar, no obstant això, que no comparteix «el que s'ha fet». 

«Ha estat un honor, no hi ha cap altre més gran, haver sigut president del govern. Ha estat un honor deixar una Espanya millor que la que vaig trobar. Tant de bo el meu substitut pugui dir el mateix en el seu dia, li desitjo pel bé d'Espanya», va dir. 


Comentaris

envia el comentari