Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
puigdemont

L'últim missatge de Carles Puigdemont als catalans en el dia de les eleccions

L'expresident de la Generalitat ha volgut llençar un últim recordatori a tots els catalans que avui estan cridats a anar a votar

puigdemont
Puigdemont ha cridat als independentistes a fer arribar la sentència arreu | Catalunya Diari

Ja s'ha iniciat la jornada d'eleccions del 10 de novembre. D'aquí al final del dia coneixerem els resultats de les votacions d'aquesta repetició electoral que se celebra avui a Espanya. Ahir, jornada de reflexió, es van realitzar centenars de manifestacions convocades per Tsunami Democràtic en les quals no es va produir cap incident. I avui ens hem llevat amb un missatge de Carles Puigdemont a primera hora del matí per a fer un recordatori a tots els catalans abans d'anar a votar

Puigdemont ha apel·lat a tots els votants de Catalunya dient que «avui sou tots vosaltres el Tribunal Suprem de la democràcia». A més, ha demanat als catalans que, a través del seu vot, «sentencieu i allibereu allò que d'altres condemnen injustament». «Que la sentència s'entregui arreu!», acabava, tot nomenant tots els polítics catalans presos. 

5.615.400 catalans podran votar avui a Catalunya

Un total de 5.615.400 catalans i catalanes estan cridats a les urnes el 10-N per escollir 48 diputats del Congrés i 16 senadors. Són 27.305 electors més que en els passats comicis de l'abril. Segons dades facilitades per la delegació del govern espanyol a Catalunya, 8.365 meses i 2.670 col·legis electorals  conformaran els punts de votació. Per a cada demarcació, la distribució és de 1.589 col·legis i 5.985 meses a Barcelona; 370 col·legis i 1.011 meses a Tarragona; 317 col·legis i 535 meses a Lleida; i 834 meses i 394 col·legis a la de Girona.

Els catalans escullen 48 diputats dels 350 que hi ha al Congrés. El repartiment és de 32 a Barcelona, 6 a Girona, 4 a Lleida i 6 a Tarragona. Pel que fa al Senat, s'escullen 16 senadors, quatre per a cada demarcació.

També et pot interessar...