puigdemont

L'últim missatge de Carles Puigdemont als catalans en el dia de les eleccions

L'expresident de la Generalitat ha volgut llençar un últim recordatori a tots els catalans que avui estan cridats a anar a votar

Ja s'ha iniciat la jornada d'eleccions del 10 de novembre. D'aquí al final del dia coneixerem els resultats de les votacions d'aquesta repetició electoral que se celebra avui a Espanya. Ahir, jornada de reflexió, es van realitzar centenars de manifestacions convocades per Tsunami Democràtic en les quals no es va produir cap incident. I avui ens hem llevat amb un missatge de Carles Puigdemont a primera hora del matí per a fer un recordatori a tots els catalans abans d'anar a votar

Puigdemont ha apel·lat a tots els votants de Catalunya dient que «avui sou tots vosaltres el Tribunal Suprem de la democràcia». A més, ha demanat als catalans que, a través del seu vot, «sentencieu i allibereu allò que d'altres condemnen injustament». «Que la sentència s'entregui arreu!», acabava, tot nomenant tots els polítics catalans presos. 

5.615.400 catalans podran votar avui a Catalunya

Un total de 5.615.400 catalans i catalanes estan cridats a les urnes el 10-N per escollir 48 diputats del Congrés i 16 senadors. Són 27.305 electors més que en els passats comicis de l'abril. Segons dades facilitades per la delegació del govern espanyol a Catalunya, 8.365 meses i 2.670 col·legis electorals  conformaran els punts de votació. Per a cada demarcació, la distribució és de 1.589 col·legis i 5.985 meses a Barcelona; 370 col·legis i 1.011 meses a Tarragona; 317 col·legis i 535 meses a Lleida; i 834 meses i 394 col·legis a la de Girona.

Els catalans escullen 48 diputats dels 350 que hi ha al Congrés. El repartiment és de 32 a Barcelona, 6 a Girona, 4 a Lleida i 6 a Tarragona. Pel que fa al Senat, s'escullen 16 senadors, quatre per a cada demarcació.

També et pot interessar...