Misteri resolt: Puigdemont és a Brussel·les

El president de la Generalitat no ha assistit al Comitè Nacional del PDECat celebrat avui

 

Bon dia

Una publicación compartida de Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) el

El president de la Generalitat sorprenia aquest matí els seus seguidors amb una foto de l'interior del Palau de la Generalitat, el que feia pensar a molts que havia decidit continuar amb la seva agenda tot i els cessaments per part de l'Estat. Tot i això, minuts més tard es confirmava que el president no tenia previst anar al Palau ni tampoc al Comitè Nacional del PDECat que s'ha celebrat aquest matí. Ara, segons avança 'El Periódico', sembla que Puigdemont no es troba en terres catalanes. El president hauria viatjat a Brussel·les amb diferents membres del Govern per reunir-se amb els dirigents flamencs i s'espera que demà compareixi en roda de premsa.

Aquest viatge es produeix en paral·lel a la presentació per part del Fiscal General de l'Estat d'una querella per sedició i rebel·lió contra el propi Puigdemont, el Govern de la Generalitat i la Mesa del Parlament.  Concretament, Maza ha presentat dues querelles, una contra el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras, i la resta de consellers; i una altra contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa, ja que van permetre que es votés la proclamació d'independència divendres passat. El fiscal general de l'Estat ha dit que presentava la querella contra «els responsables polítics de la Generalitat que al llarg dels últims dos anys han causat una crisi constitucional que va culminar amb la declaració unilateral d'independència el 27 d'octubre» i també «contra els membres de la Mesa que la van permetre». Així, la Fiscalia ha demanat «mesures cautelars de caràcter personal» en tots els casos, tant contra el president Puigdemont, el Govern, Carme Forcadell i la Mesa del Parlament.

A més, cal destacar que també es produeix tot just un dia després que el secretari d'immigració belga es mostrés obert a acollir a Puigdemont i oferir-li asil polític en cas de necessitat. «No és una cosa irreal, ben mirat», declarava el secretari bel·lga Francken en una entrevista a la cadena belga VTM: «S'està parlant ja d'una pena de presó (per Puigdemont). Quedaria per veure fins a quin punt seria just aquest judici», afegia, sempre sobre la hipòtesi que Puigdemont decidís fugir a Bèlgica, un dels pocs països de la Unió Europea que pot concedir asil als ciutadans del mateix bloc europeu.

Fonts del ministeri d'Interior, consultades pel citat diari, han assegurat que no els hi «preocupa» aquest viatge de l'«expresident de la Generalitat» a Brussel·les, ja que el que de veritat els hi interessava avui és que no anés al Palau de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari