Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Desenes de milers de persones s'han sumat a la concentració de Lleida.

Mobilització massiva a Lleida el 18-O

30.000 persones segons la Guàrdia Urbana; 45.000, segons els organitzadors

Desenes de milers de persones s'han sumat a la concentració de Lleida.
Desenes de milers de persones s'han sumat a la concentració de Lleida. | @mdesantiago1

Lleida ha viscut aquest divendres a la tarda una de les mobilitzacions més massives de la història.45.000 persones segons els organitzadors -30.000, segons xifres de la Guàrdia Urbana- i 150 tractors s'han sumat a aquesta marxa pacífica per la capital del Segrià, encapçalada pels vehicles, en un acte que suposa el punt final d'una jornada reivindicativa de vaga del 18-O i que rebutja la sentència del judici de l'1-O.

Els convocats han aconseguit omplir de gom a gom el recorregut, ja que quan la manifestació arribava al final d'aquesta, davant de la Paeria, la cua sortia de la plaça de Ricard Vinyes, punt d'arrencada de la protesta.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

Els manifestants han sortit pocs minuts després de les sis de la tarda de la Plaça de Ricard Vinyes de Lleida amb càntics de 'Llibertat presos polítics', 'Premsa espanyola, manipuladora', 'Els carrers seran sempre nostres', 'Bombers i pagesos, la nostra policia' i 'Independència', entre altres consignes. La marxa ha continuat pel carrer Balmes, la Rambla d'Aragó, l'avinguda de Catalunya i l'avinguda de Madrid, per acabat a l'avinguda de Blondel, a l'altura de l'Ajuntament de Lleida.

Marxes arribades des d'arreu de Ponent

Ja abans de les 18.00 hores,  les diferents marxes arribades al centre de la ciutat de Lleida provinents de diferents punts de la demarcació han bloquejat el centre de la capital del Segrià. Columnes del Baix, Segre, Soses i Alcarràs; d'Alfés; de Corbins, Menàrguens i Torrelameu... han convertit les principals artèries de Lleida en una festa. Totes elles amb un sol objectiu: sumar-se a la concentració massiva prevista a partir de les 18.00 hores d'aquest divendres a la capital del Segrià, com a punt final d'aquesta jornada de vaga.

També et pot interessar...