Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.

El Parlament torna a desafiar el Constitucional i votarà novament sobre l'autodeterminació

JxCat ha presentat una nova moció on defensa aquest dret com una «solució democràtica» a un «conflicte polític»

Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.
El Parlament tornarà a debatre sobre autodeterminació l'11 i 12 de desembre | Cedida

Els partits independentistes continuen amb el seu desafiament al Tribunal Constitucional. Just un mes després de la primera votació, el  Parlament de Catalunya tornarà a viure un debat i una votació sobre el dret d'autodeterminació, els propers 11 i 12 de desembre.

Un cop les tres formacions independentistes van rebutjar la «censura» de l'alt tribunal, JxCat ha presentat una nova moció on s'insta a apostar per «solució democràtica» pel «conflicte polític» català. En el segon apartat del text, s'explica clarament que aquesta  «no pot ser una altra que l'exercici del dret d'autodeterminació a través d'un referèndum».

«Diàleg entre iguals» i amb mediació internacional

En la moció, es recullen dues de les condicions requerides per la formació de Quim Torra per investir Pedro Sánchez. Per una banda es demana una «interlocució política sòlida entre la presidència de la Generalitat i la presidència espanyola», qüestió que genera tensions entre el Govern. També es sol·licita que en aquest «diàleg entre iguals» estigui present la figura d'una «mediació internacional».

La moció també reclama que el compliment de «compromisos i obligacions legals» de l'estat espanyol cap a Catalunyano poden ser objecte de negociació i aposta per promoure un «cordó sanitari a la ultradreta per evitar la seva normalització».

També et pot interessar...