Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Moncloa abandona Whatsapp i trasllada la comunicació amb la premsa a Telegram

El 20 de gener és la data límit en què es farà la transició d'una xarxa a l'altra

Pedro Sánchez i la secretaria d'Estat de Comunicació han optat per abandonar Whatsapp. | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez 'passa' de Whatsapp. La secretaria d'Estat de Comunicació ha anunciat als periodistes que segueixen de manera habitual l'actualitat sorgida des del Palau de la Moncloa que deixaran d'utilitzar els grups de Whatsapp que funcionaven des de feia anys per trametre la informació oficial per via directa. Així els ho ha anunciat el secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver.

Telegram, una xarxa encriptada, i preferida per Podem

La decisió ha aixecat certa polseguera en mitjans hostils a Sánchez, i també en alguns dels periodistes que habitualment cobreixen la informació política espanyola, que hi veuen interferències de Podem: el partit de Pablo Iglesias es comunica des de fa anys a través de Telegram perquè els missatges que s'hi envien gaudeixen de més seguretat.

Els grups de Whatsapp permeten que els periodistes puguin interactuar amb Moncloa, en canvi, a través dels canals de Telegram la comunicació és unidireccional: serà únicament la secretaria d'Estat de Comunicació la que enviï  ímputs als periodistes.

Unificar els canals de comunicació

Amb tot, Miguel Ángel Oliver ja ha dit als periodistes habituals que no han de patir: tindran formes de mantenir fil directe amb el seu departament, el centre comunicatiu del govern espanyol. Oliver ha justificat el canvi de xarxa social perquè «Whatsapp limita els grups a 256 contactes, i això feia que n'haguéssim de tenir tres, per separat, perquè els teníem plens».

Amb el canvi, Moncloa vol unificar la comunicació —Telegram no posa límits als seus grups— per tal de simplificar els enviaments. Oliver també ha anunciat la creació d'un canal a partir del qual els periodistes podran accedir a imatges en alta definició, un reclam que el col·lectiu havia fet des de feia anys.

També et pot interessar...