rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

La Moncloa adverteix que la querella a Llarena podria ser malversació

El govern espanyol ha assegurat que duent a terme aquesta querella es pot incórrer en un delicte de malversació de fons públics
Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol, ha advertit al Parlament sobre les conseqüències de la querella | Cedida

 

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha advertit al Parlamant que la querella al jutge del Suprem Pablo Llarena pot acabar «en un disgust», ja que assegura que es pot incórrer en un delicte de malversació de fons públics.

 

Méndez de Vigo ha advertit als lletrats del Parlament que la querella l'haurien de presentar els grups polítics i no la institució com a tal:«Crec que seria bo que el Parlament s'ajustés al que diuen els lletrats, que són experts jurídics i per això hi són. Que no diguin després que no saben les conseqüències perquè els han advertit amb tota claredat.»

 

El mateix missatge ha estat donat per Mariano Rajoy, que en una roda de premsa duta a terme després de la seva trobada amb el primer ministre de Dinamarca, ha justificat que no li toca fer «anàlisis jurídiques» a ell,  però que és necessari advertir que l'acció del Parlament podria tenir una resposta per part de l'Estat.

La querella pot acabar en «un disgust»

Mariano Rajoy ha dit sobre la querella que «si la paga el Parlament podria ser una malversació». Per la seva banda, el portaveu del govern espanyol ha descartat, de moment, emprendre cap acció legal contra la querella del Parlament. «Acabem de conèixer la decisió», ha dit, però avisa que la decisió pot comportar un «disgusts» als que l'han pres.

 

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va més enllà. Considera que la querella és una amenaça al jutge equiparable a fer-li un «escrache».

 

«Contra les decisions dels jutges hi ha els recursos. I a mi em sembla que s'estan equivocant intentant acovardir o fins i tot amenaçar un magistrat a base d''escraches', de pintades a casa seva i de presentar-li una querella per fer la seva feina. Jo crec que és un error gravíssim que, a més, amaga un cert ànim d'amenaça, de: 'si no em dius el que jo vull et poso una querella'», ha argumentat el ministre de Justícia. 

 

Un candidat que compleixi «els requisits»

Sobre el nou ajornament del ple d'investidura, Méndez de Vigo ha dit que el president del Parlament té dues opcions. Per una banda, «continuar fent més del mateix», i, per l'altra, proposar un candidat que compleixi «els requisits establerts pel Tribunal Constitucional. Això no depèn del govern, no és la nostra responsabilitat.»

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris