IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Moncloa assegura que la incertesa provocada pel procés perjudica l’economia de Catalunya

La situació d’inestabilitat a Catalunya perjudica Barcelona en la seva lluita per ser la seu de l’Agència Europea del Medicament, segons Íñigo Méndez

Íñigo Méndez de Vigo durant la roda de premsa després del Consell de Ministres
Íñigo Méndez de Vigo durant la roda de premsa després del Consell de Ministres | Europa Press

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que «la incertesa» que està provocant el procés «tindrà un impacte en l’entorn de mig punt», cosa que afirma que es traduirà en 5.000 milions d’euros el 2018.

Des de Moncloa destaquen que «la divisió de la societat catalana segueix allí», així com «la falta de seguretat jurídica, incertesa i desconfiança que s'ha traduït en una sèrie de preocupants dades econòmiques», segons explica Íñigo Méndez i recull ‘Nació Digital’.

Entre aquestes dades negatives hi ha un creixement de l'atur superior a Catalunya, el canvi de seu social de més de 3.500 empreses, la desacceleració de la venda d'habitatge, la postergació d'inversions internacionals, la caiguda del turisme i de la venda minorista i una reducció de la confiança del consumidor.

La lluita de Barcelona per ser la seu de l’EMA

Actualment la ciutat de Barcelona competeix per ser la seu de l’Agència Europea del Medicament, una gran oportunitat per qualsevol ciutat. Fins ara la ciutat comtal era una de les preferides per ser aquesta seu, però la inestabilitat provocada pel procés ha perjudicat molt la seva candidatura.

Íñigo Méndez de Vigo ha explicat que la situació a Catalunya «no ajuda» en aquesta lluita, tot i això, es mostra contundent sobre el fet que el govern espanyol «no dóna per perdut res» i que continuarà lluitant «fins el final».

En total dinou candidatures són les que lluiten per ser la seu de l’EMA, fins al moment les preferides, juntament amb Barcelona, són Milà i Bratislava. La votació final es farà el proper 20 de novembre.


Comentaris

envia el comentari