Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo

La Moncloa demana eleccions a Catalunya per «afrontar una relació de retrobada»

Calvo ha afirmat que no té «cap comentari» a fer sobre la sentència

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo
Carmen Calvo, s'ha mostrat partidària aquest dilluns de la convocatòria d'unes eleccions a Catalunya | ACN

Carmen Calvo, la vicepresidenta del govern espanyol, s'ha mostrat partidària aquest dilluns de la convocatòria d'unes eleccions a Catalunya, fet que «seria molt útil per afrontar a l'inici d'aquesta legislatura una relació de retrobada i cooperació amb Catalunya tan fructífera com fos possible».

Segons Calvo, «seria convenient que respectant els elements de legalitat» perquè aquests comicis se celebrin «pel bé de la societat catalana i perquè tenim molta feina a fer per resoldre problemes». «Amb aquesta situació convindria que Catalunya entrés en un altre espai on els catalans parlin tan aviat com sigui possible», ha dit.

En declaracions a les portes del Congrés abans de mantenir contactes pels pressupostos amb Podem, Calvo ha afirmat que no té «cap comentari» a fer sobre la sentència perquè «no toca fer-lo al poder executiu». En canvi, sí que ha demanat aquests comicis perquè Catalunya pugui tenir capacitat de treball amb el govern d'Espanya «tan aviat com sigui possible». «És un temps que hem de ser capaços d'aprofitar», ha sentenciat.

La taula de diàleg continuarà

Calvo ha afirmat que la taula de diàleg continua independentment de la inhabilitació. «Hem de transitar de la manera més legal i cooperadora possible», ha afirmat, i «creiem fermament que allà és on han de ser les sortides i les solucions que Catalunya i Espanya esperen».

Ha evitat insistir en el fet que Torra no podrà ser a la taula de negociació. «En aquesta taula hi seuen dos partits polítics que decidiran quins són els seus representants» però «en qualsevol cas ja vam dir que els presidents de Catalunya i del govern d'Espanya ja no seurien a la següent reunió».

La inhabilitació de Torra

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dilluns, 28 de setembre la inhabilitació que ja va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el mes de desembre passat. Després d'estudiar durant onze dies el recurs de cassació presentat per Torra, el Suprem ha confirmat la inhabilitació per un any i mig i la multa de 30.000 euros, convertint en ferma la sentència. El president, doncs, no podrà ocupar cap càrrec públic fins el 28 de març de 2022.