Moncloa considera «insensat» el viatge d’Arrimadas a Waterloo

«Insistir en la retòrica de la confrontació només beneficia els radicals i internacionalitza la tensió», diu la portaveu del govern espanyol

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá | gtres

El govern espanyol considera una «insensatesa» l’acte que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, preveu fer aquest diumenge a Waterloo davant la casa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Així ho ha expressat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, que ha afirmat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que «ara que el Tribunal Suprem està fent la seva tasca no és sensat anunciar un viatge a Waterloo per insistir en una política de confrontació que només beneficia els més radicals». «Que els que defensen l’acció de la justícia espanyola ajudin a internacionalitzar la tensió i el dany causat per l’independentisme és una insensatesa», ha dit.

Arrimades anunciava a Twitter un viatge a Waterloo aquest diumenge per presentar-se a la casa de Puigdemont i recordar-li que «la república no existeix», a més de retreure-li «covardia» per ser fora mentre els seus companys presos són jutjats al Suprem. L'expresident ha mostrat disponibilitat per rebre-la, idea que finalment ha rebutjat la líder de Ciutadans.

«La vaga d'ahir no va ser un èxit»

La portaveu del govern espanyol també ha valorat la jordana de vaga d'aquest passat dijous a Catalunya. «No va ser un èxit», ha dit, afegint: «Els d'ahir eren joves de CDR que no poden aturar el país».

Celaá assegura que l'independentisme no té la majoria social  i ha recordat també que la ciutadania «sap que la Generalitat s'ha de posar a treballar en política, dins la Constitució». S'ha mostrat, en aquest sentit, disposada a crear els espais de consens que creu que «són possibles» i assegura que els seguiran buscant, «d'acord amb la llei».

En relació amb el judici als presos catalans, Celaá ha assegurat que «no és admissible apel·lar a una presumpta democràcia per sobre del dret», tal com apuntava el rei Felip VI en la seva intervenció sobre el judici per l'1-O al Tribunal Suprem. «Això ho comprenen tots els ciutadans, i bé ho saben les forces independentistes, que no han aconseguit cap de les seves exigències», afegia.


Comentaris

envia el comentari