Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, en arxiu

La Moncloa veu «viable» la mesa de diàleg d'ERC

Una resposta que arriba després de la consulta d'ERC a la seva miliància sobre la investidura de Sánchez

ERC
Des de Madrid no veuen tan inviable la mesa de diàleg davant la possible abstenció d'ERC | Catalunya Diari

La Moncola veu «molt viable» la mesa de diàleg d'ERC. Tot i que la primera reacció va ser de sorpresa, sembla que ara la Moncloa hauria canviat d'opinió davant la possibilitat d'aconseguir l'abstenció d'ERC en la investidura de Pedro Sánchez   —segons relata 'La Vanguardia'—. La pregunta que aquesta setmana es va llençar a les bases dels republicans: «Estàs d'acord amb rebutjar la investidura si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una mesa de negociació?», hauria provocat contactes d'immediat en ambdues parts per tal d'aclarir la qüestió. 

Després d'això,  a la Moncloa van respirar alleujats, ja que muntar una mesa de diàleg entre partits polítics començaria a ser una opció no tan inviable, de fet, els assessors de Sánchez admeten que «no, és molt viable». Així doncs, l'opció de l'abstenció d'ERC, tot i les alarmes, segueix oberta, i per tant la via per la investidura de Pedro Sánchez també. 

El PSOE nega que la consulta sigui un «obstacle insalvable»

Dirigents socialistes corroboren que el fet de la consulta «és suficientment ambigu perquè això no sigui un obstacle insalvable». Mentrestant, els del carrer Ferraz segueixen organitzant la consulta a la militància del PSOE del pròxim dissabte en relació amb l'acord de coalició amb Podemos.

La consulta d'ERC

ERC farà una consulta interna el pròxim dilluns, 25 de novembre, perquè els militants decideixin la posició del partit envers la investidura de Pedro Sánchez. Es durà a terme mitjançant el vot electrònic a través de la següent pregunta: «Està d'acord amb rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha acord per abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una taula de negociació?». La consulta iniciarà a les 9 del matí i finalitzarà a les 20.30 hores. Mitja hora més tard, a les 21 hores de la nit, ja es coneixeran els resultats.

També et pot interessar...