Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
26-M

Una moneda a l'aire decideix el regidor en discòrdia entre la CUP i C's al Garraf

Els dos partits es disputaven aconseguir representació al ple en haver empatat amb 93 vots

26-M
Segons preveu la LOREG, qualsevol empat electoral s’ha de resoldre per sorteig| CatalunyaDiari.cat

 

El llançament d’una moneda a l’aire ha desencallat l’empat a Olivella, al Garraf, entre la CUP i Ciutadans: el regidor en discòrdia se l’ha endut la formació d’Albert Rivera. La Junta Electoral de Zona de Vilanova i la Geltrú va fer ahir de nou el recompte d’aquest municipi i va confirmar l’empat a 93 vots  entre els cupaires i els unionistes, que es disputaven obtenir representació al ple.

Segons preveu la LOREG (Llei Orgànica de Règim Electoral General), qualsevol empat s’ha de resoldre per sorteig, i el jutge l’ha celebrat aquest dijous llençant una moneda a l’aire en presència de membres dels dos partits. Els cupaires han escollit ‘cara’ -seguint el consens entre la majoria dels seus seguidors- i la moneda ha caigut pel cantó oposat, de manera que el regidor se l’ha endut Cs.

Amb el sorteig d’aquest dijous ha quedat concretada la composició definitiva de l’Ajuntament d’Olivella. El PSC  governarà amb majoria absoluta, amb 6 dels 11 regidors del ple. Pel que fa a l’oposició, la formaran ERC (2), Junts per Olivella (1), Independents per Olivella (1) i Ciutadans (1).

Al Penedès, un altre empat tècnic 

Els resultats electorals del poble de l'Alt Penedès, Santa Fe del Penedès, ha donat molt a parlar. La Junta Electoral va començar aquest dimecres el recompte de vots de les passades eleccions municipals, i, entre altres localitats, es van recomptar els vots d'aquest poble, on les dues llistes que es presentaven a les eleccions van obtenir els mateixos vots, Junts per Santa Fe i Alternativa Independent per Santa Fe.

Finalment, la junta electoral de Vilafranca ha confirmat que es tracta d'un empat tècnic entre els dos partits, que van obtenir  124 vots cadascun. Amb aquest empat els dos partits assoleixen tres regidors, però el quart, que seria el que decantaria la balança a favor d'un o altre, haurà de ser decidit per sorteig. De moment, no hi ha data per definir aquest quart regidor.

També et pot interessar...