Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.

Monedero planteja un canvi de model a Podem

El dirigent de la formació morada vol guanyar visibilitat i revitalitzar el partit

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.
Monedero vol assumir el pes del partit mentre Pablo Iglesias sigui vicepresident del govern espanyol. | Catalunya Diari

El dirigent de Podem Juan Carlos Monedero vol impulsar un canvi important en el model de funcionament de la formació. Quan ens acostem al primer mig any de funcionament del govern de coalició, amb Unides Podem com a soci del PSOE,  Monedero pretén impulsar una reforma interna que copiï el model PNB: és a dir, un líder al govern i un altre al partit, amb una forta influència del càrrec orgànic, al qual s'hauria de sotmetre el líder a l'executiu. És a dir: amb el mateix Monedero exercint com a referent intern de Podem i incidint en Pablo Iglesias, com a membre més destacat del partit al govern espanyol.

Monedero vol guanyar pes

Les intencions de Monedero responen a un doble objectiu. D'una banda, la voluntat de revitalitzar la formació, ara 'adormida' pel que fa a visibilitat i perfil propi a causa de l'entrada de dos dels seus líders més destacats, Pablo Iglesias i Irene Montero, al govern espanyol. Tal com explica 'Voz Pópuli', Monedero vol treballar perquè Podem no perdi la seva vessant de carrer ara que està mancat de lideratges.

De l'altra, recuperar pes personal: Monedero no té cap càrrec orgànic definit dins la formació tot i que ningú no dubta de la seva capacitat d'influència a la direcció i vol reforçar el seu perfil aprofitant la situació. Segons 'Voz Pópuli', un dels seus objectius és també reforçar la seva agenda de contactes amb els diversos governs iberoamericans, un dels àmbits professionals a què es dedica Monedero, que és politòleg de professió.

El retorn d'antics membres?

Per ara, Monedero ja ha fet els primers contactes amb pesos pesats del partit per temptejar el canvi de model i hauria contactat també amb antics membres per veure si, amb aquesta nova fórmula, tornarien sota el paraigua de Podem. La incògnita és si ha parlat amb un Errejón que, ara per ara, sembla molt allunyat d'un retorn tot i el fracàs de Més País.