IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mònica Terribas, denunciada pel PP

La directora d''El Matí' de Catalunya Ràdio, acusada d'emetre «judicis de valor i posicionaments personals»

Mònica Terribas visitarà Tarragona el proper 10 de març.
Mònica Terribas, denunciada pel PPC | CatalunyaDiari.com

El PP de Catalunya ha presentat una denuncia davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra la directora del programa 'El Matí' de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, per emetre «judicis de valor i posicionaments personals», faltant al respecte als «principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat» que han de tenir els mitjans de comunicació públics.

En el document registrat pel líder del partit, Xavier García Albiol, s'hi critica la secció 'La Portada' del dia 28 de novembre, en la qual la periodista emet el seu editorial, on feia referència, entre altres coses, als llaços grocs, així com als termes «consellers empresonats» o «President exilitat», en referència a Carles Puigdemont.

La denúncia presentada pel partit conservador aporta la transcripció de la intervenció en directe de la conductora catalana, amb la qual argumenten que no es va limitar a fer únicament un resum de les notícies del dia i de comunicar el contingut del programa, com consideren que hauria d'haver realitzat, segons el llibre d'estil de CCMA.

El text denunciat pel PP

«Els consellers i conselleres ho van ser del govern de la Generalitat i que estan a la presó des de fa 26 dies, per ordre de l'Audiència Nacional, demanen ser interrogats pel Tribunal Suprem, per aconseguir sortir i fer campanya, perquè la gran majoria van en llistes.

I el 130 president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pendent de l'extradició de la justícia belga, haurà de fer mítings des de Brussel·les com a cap de llista de Junts per Catalunya, perquè si no se l'emportarien

Seria més curt dir-vos els consellers empresonats i el president en l'exili, però la junta electoral central ha dictaminat que no podem utilitzar per parlar d'ells la condició política per la qual van ser empresonats o han marxat del país, consellers o president del Govern de Catalunya, perquè estan cessats pel govern de Rajoy en aplicació del 155 i són investigats com a presumptes delinqüents per delictes de rebel·lió i sedició. Si ens dirigim a ells com a consellers o president, encara que tothom sap que des de la presó o des de Bèlgica no poden exercir, pot crear confusió jurídica.

La junta també ha prohibit els llaços grocs com sabeu que reivindiquen la llibertat d'aquests empresonats en les taules electorals i llocs oficials i ara el PP i C's demanen que tampoc les fonts puguin treure aigua il·luminada de groc per no relacionar-ho, precisament, amb els presos polítics, el groc precisament, que ja se sap que, és el color que al món de l'espectacle dóna mala sort.

Traguem-ho de l'espai públic, no sigui que algú també recordi que el ministre Cristóbal Montoro reclama ara l'IVA de subvencions amb efectes retroactius a la majoria del sector de la cultura i de l'audiovisual del nostre país. Sí, també a la CCMA, els nostres mitjans públics, més 167 milions d'euros que comprometen la seva supervivència.

La lògica ha de ser que tampoc és tan greu si col·lapsa el món de la cultura i la comunicació catalanes mentre que les grans empreses que fan funcionar el país ho aconsegueixin».


Comentaris

envia el comentari