YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La monja Teresa Forcades dona per finalitzada la seva etapa a Procés Constituent

La religiosa ha decidit tornar al convent després de quatre anys al capdavant d’aquest moviment social

Teresa Forcades
Teresa Forcades, cofundadora de Procés Constituent, torna al convent després de quatre anys | Cedida

La monja benedictina Teresa Forcades, coneguda per ser la fundadora de Procés Constituent, va tornar al convent on residia el setembre passat, després de concloure la seva exclaustració. La religiosa tenia un any i mig per dedicar-se a la política, després que el Vaticà li concedís formar part de la candidatura unitària independentista en les eleccions del 27-S, tal com recorda ‘El Confidencial’. Ara, Teresa Forcades, creu que el procés està esgotat i que la voluntat unitària ha fracassat, per això, després de quatre anys, ha decidit abandonar Procés Constituent.

Un altre cofundador de Procés Constituent, l’economista i expresident de l’Associació Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, també ha abandonat l’associació. Ambdós han defensat que «el recorregut del procés havia acabat» i que no era possible aconseguir una coalició de l’esquerra sobiranista, tal com es pretenia en un inici. Això fa concloure als dos fundadors que ja no queden possibilitats per aquest moviment. 

Teresa Forcades
Des de Procés Constituent creuen que el procés està esgotat | Cedida

 

Defensar el dret a decidir

Procés Constituent tenia la intenció de defensar el dret a decidir i promoure que els drets socials no se superposessin als nacionals. Aquest moviment sociopolític ha aconseguit crear diversos projectes i ha estat clau per desenvolupar-ne d’altres que ja estaven en marxa. L’any 2015, per exemple, la candidatura de Barcelona en Comú d’Ada Colau es va sumar al moviment. Però els últims anys el moviment ha anat perdent força i dissolvent, és per això que Forcades ha decidit tornar a les seves activitats anteriors al procés.

En l’última assemblea un grup de nous militants va impulsar seguir endavant i inclús redoblar les apostes polítiques institucionals negociant amb noves formacions més minoritàries com Som Alternativa, Poble Lliure, Pirates de Catalunya, que junts formaran la Coalició Front Republicà per les eleccions del 28-A.

Tot i les propostes, Forcades i Oliveres van decidir deixar el moviment, degut a les dificultats per ajuntar els militants de diversos partits en un de sol. La resta de Procés Constituent va decidir seguir endavant i el passat divendres es va registrar al Ministeri de l’Interior com a partit polític, sota les sigles Constituent per la República.


Comentaris

envia el comentari