Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà del president espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats

Montero desmenteix Calvo: «No tenim en ment l'aprovació de l'estat d'alarma»

«No esta previst aplicar l’estat d’alarma ni cap altra norma que vagi més enllà del govern autonòmics tinguin encomanat», ha dit la portaveu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un moment de la declaració institucional que va pronunciar el 20 de juny del 2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

La portaveu del govern espanyol,  María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que malgrat les manifestacions de la vicepresidenta del vern, Carmen Calvo, apuntant a la possibilitat de reactivar l’estat d’alarma en cas de rebrot del coronavirus, l’executiu espanyol no té cap previsió d’actuar en aquesta direcció. «En aquests moments la pandèmia està controlada, segueix l’evolució que preveia i hi ha un menor contagis, i per tant hi ha els instruments per acotar i limitar els brots esporàdics en zones concretes», ha afirmat la ministra portaveu Montero.

Montero ha estat clara: no es plantegen tornar a aplicar l'estat d'alarma

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha recordat que les comunitats autònomes tenen ara les competències similars a les de la fase 2 de l’estat d’alarma sobre locals comercials i horaris, entre altres.

Per aquest motiu ha volgut dir «amb claredat» que el govern espanyol «no està estudiant ni a curt ni a mitja termini tornar a declarar l’esta d’alarma». «No tenim en ment l’aprovació de l’estat d’alarma i sempre hem dit que si la situació sanitària global del país canviés de forma important i dràstica, circumstància que no hi ha, com ha fet anteriorment, el govern activaria tots els mecanismes normatius que tenim a l’abast per frenar la transmissió del virus», ha confirmat.

Moncloa acusa el PP de deslleial per treballar a Europa «en contra dels interessos d’Espanya»

En un altre ordre de coses, María Jesús Montero, ha acusat aquest dimarts el PP d’actuar de forma deslleial per haver iniciat una campanya a les institucions europees qüestionant l’Estat de dret a Espanya i acusant el govern espanyol d’amagar la xifra real de morts per coronavirus. Tot plegat en un moment en que el govern espanyol negocia el fons de recuperació europeu per reactivar l’economia. Segons Montero és «inadmissible que el PP estigui treballant en contra dels interessos d’Espanya i obstaculitzi les tasques per a la creació del fons de reconstrucció».

Montero  ha demanat al PP  que «rectifiqui i remi en la mateixa direcció que ho fem la resta de forces polítiques». «Hem de fer una política útil que comprenguin els ciutadans i de cap manera es pot justificar que el PP no estigui en aquesta tasca de reconstrucció sinó jugant contra dels interessos d’Espanya», ha dit.