IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Montilla ataca durament Puigdemont després d'escotlar-lo a Bèlgica

José Montilla aquest dimarts, 31 d'octubre, a 'Els matins de TV3'
José Montilla aquest dimarts, 31 d'octubre, a 'Els matins de TV3' | CCMA

Aquest dimarts, 31 d'octubre, José Montilla, expresident de la Generalitat, ha estat entrevistat a 'Els matins de TV3'. El senador socialista ha qualificat de «solemne ximpleria», presentar Espanya al món, «com un país no democràtic». Montilla es refereix a la demanda d'asil polític per part de Puigdemont a Bèlgica. El socialista assegura que no té cap mena de sentit actuar d'aquesta manera, quan el PDeCAT ja ha «afirmat» que pensa anar a les eleccions del 21 de desembre: «L'asil es demana quan en un país no hi ha garanties, no hi ha democràcia. ¿Com lligava ahir el fet que el seu partit digués que aniria a les eleccions, mentre Puigdemont anava cap a Bèlgica? I Esquerra Republicana també. Aquesta és una altra ficció. És presentar Espanya com un país que no és democràtic, que és franquista. Això ho han fet, i hi ha col•laborat molta gent a dir aquesta solemne ximpleria. La democràcia espanyola té molts defectes, com totes les democràcies, però el que no es pot vendre és una cosa que no t'ho comprarà ningú, ni a Europa ni al món. Qui els ha enganyat?».

L'expresident de la Generalitat ha carregat contra Puigdemont i tots els partits independentistes. En demana explicacions: «Aquests senyors estan enganyant la gent, han enganyat la gent. On són, ara? Per què no donen la cara? Per què va preferir el 155 i va deixar que Rajoy convoqués les eleccions en comptes de fer-ho ell? Puigdemont ho ha d'explicar, i des d'aquí. Potser també els han enganyat a ells. Ho han d'explicar». Considera que és un «fracàs», en el conjunt de la societat, no haver trobat el camí «per resoldre els nostres problemes i trobar l'encaix de Catalunya a Espanya». Segons Montilla, 'independentisme', «és una opció legítima», tanmateix, «ha portat el país a una divisió social sense precedents, a un declivi econòmic i a una erosió de les nostres institucions». Argumenta que les institucions catalanes, «han estat intervingudes perquè les persones que hi estaven al capdavant han trencat amb la legalitat».

En dies anteriors a la votació de l'activació del 155, per part del Senat, Montilla no aclaria si el seu vot seria favorable, o no, però assegurava que, «feia temps que sabia el que havia de fer». L'expresident i senador va fer una publicació a Twitter donant les gràcies «als bons amics.... i als 'trolls' pels seus consells». Posteriorment, va sorprendre que durant la votació en el Senat, Montilla va abandonar Senat i no va votar. El PSC va acceptar el sentit del vot de Montilla. Cal recordar també, que el senador socialista no és la primera persona que acusa Puigdemont de ser una persona contradictòria que viu en una altra realitat. Albert Rivera va fer el mateix comentari el passat diumenge, 29 d'octubre, durant la manifestació unionista de SCC a Barcelona: «El president Carles Puigdemont viu «en una realitat paral•lela i no accepta la realitat».


Comentaris

envia el comentari