IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Montilla demana disculpes a Ceuta i Melilla per una comparació desafortunada amb Catalunya

L'expresident de la Generalitat comparava el pes econòmic de les comunitats autònomes

L'expresident de la Generalitat, José Montilla ha hagut de sortir a demanar disculpes després que aquest matí, en el marc d'unes declaracions sobre el motiu pel qual no acceptaria una reforma constitucional en què Catalunya pogués votar la seva sortida de l'estat espanyol, hagi «faltat al respecte» Ceuta i Melilla.

En aquestes declaracions, l'expresident utilitzava la comparació amb Ceuta i Melilla per il·lustrar les raons per mostrar-se contrari a aquesta reforma de la constitució. «No hi ha cap estat que vegi amb bons ulls la seva pròpia amputació perquè Espanya sense Catalunya no seria Espanya, seria una altra cosa», afirmava Montilla, per continuar: «No ens enganyem: no estem parlant de Ceuta i Melilla», en relació amb la importància en l'economia general d'una en comparació amb les altres.

Fòrum Nova Economia

Aquestes declaracions, fetes durant un esmorzar organitzat pel Fòrum Nova Economia, han provocat la reacció, gairebé immediata del president de Melilla, Joan José Imbroda, que ha replicat: «els habitants de Melilla senten Espanya més que ell», ha assegurat i ha exigit una disculpa per les que, pel seu judici, eren unes declaracions totalment «insultants».


Comentaris

envia el comentari