Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta ha demanat acudir a les urnes el pròxim diumenge per aturar a la dreta

Montilla lamenta que l’independentisme rebutgi Iceta com a senador

Per la seva part, el PSC presentarà un recurs al Tribunal Constitucional

José Montilla
José Montilla ha lamentat el 'no' a Iceta per ser senador | CatalunyaDiari.com

 

Primeres reaccions al ‘no’ a Iceta. L'expresident de la Generalitat de Catalunya i expresident del Senat, José Montilla, ha lamentat que «la lluita per l'hegemonia dins de l'independentisme»  sigui la  responsable del rebuig del Parlament a la candidatura del líder del PSC com a senador. A més a més, Miquel Iceta, ha anunciat un recurs al Tribunal Constitucional al ser vetat: «El sectarisme s’ha imposat».

José Montilla lamenta el ‘no’ a Iceta

«Malauradament estem ja en campanya electoral i la competència entre JxCat i ERC és una lluita per l'hegemonia dins de l'independentisme que ha contaminat aquesta decisió i em sembla bastant lamentable», ha insistit Montilla en una entrevista d'Onda Cero. També ha explicat que Pedro Sánchez escolliria Iceta abans que ell perquè «en aquest moment és el líder parlamentari i el dels socialistes catalans». «Crec que són sobrades les raons perquè Sánchez hagi pensat en Iceta», ha puntualitzat.

Segons Montilla, el rebuig a Iceta «va en contra dels principis democràtics més elementals»  i està «convençudíssim» que el Tribunal Constitucional «empararà el recurs» que presenti PSC. «Però no sé quan passarà perquè els temps dels tribunals no són els de la política», ha ressaltat l’expresident.

A més a més, Montilla ha assenyalat que «mai» s'han posat objeccions a la designació dels candidats «de cap partit», així doncs, li sembla «lamentable» que ara «es trenqui per primera vegada» quan «tenen la possibilitat que un senador socialista pugui presidir el Senat d'Espanya». I ha destacat que el rebuig a Iceta per part dels grups independentistes és «una mostra més» que no existeix un pacte entre ells i el PSOE.

Miquel Iceta ha demanat acudir a les urnes el pròxim diumenge per aturar a la dreta
Montilla ha lamentat que «la lluita per l'hegemonia dins de l'independentisme» sigui responsable del rebuig a Iceta| Cedida

Miquel Iceta presentarà un recurs al TC pel veto del Parlament

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat que, aquest mateix dijous, presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional pel ‘no’ obtingut al Parlament  que impedeix que ell sigui escollit senador: «El sectarisme s'ha imposat per sobre de la llei i el sentit comú», ha lamentat.

Així ho ha expressat Iceta en una roda de premsa realitzada després que el Parlament rebutgés en el ple nomenar-lo senador per designació autonòmica, impedint d’aquesta manera que pugui convertir-se en president del Senat, tal com havia proposat el president del govern, Pedro Sánchez. «Les relacions entre grups s'han enrarit i poden dificultar l'inici de la legislatura espanyola en haver-se trencat les regles de respecte institucional», ha explicat el secretari del PSC, tot i que s'ha compromès a continuar apostant pel diàleg entre Catalunya i la resta d'Espanya.

També et pot interessar...