Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Montilla renunciarà a la pensió d'expresident de la Generalitat quan entri al consell d'administració d'Enagas

Serà nomenat conseller independent de la companyia a finals del mes de juny

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari

José Montilla deixarà de percebre la pensió que li correspon com a expresident de la Generalitat un cop entri a formar part del consell d'administració d'Enagas. Així ho ha explicat el mateix Montilla en un comunicat aquest dijous al matí, després que es fes pública la convocatòria de la Junta General d'Accionistes de l'empresa, que se celebrarà els pròxims dies 29 i 30 de juny.

L'expresident de la Generalitat fomarà part de la companyia com a conseller independent per un període de quatre anys. Fonts de l'oficina de l'expresident han explicat a l'ACN que José Montilla seguirà treballant-hi, però sense percebre la retribució econòmica que li pertocaria.

Montilla continurà amb «el compromís amb Catalunya i Espanya»

Al comunicat, José Montilla afirma que la seva incorporació al Consell d’Administració d’Enagas li permetrà aportar «l’experiència i coneixements acumulats» en el funcionament d’una companyia que té al davant «reptes transcendents per al país, per a les seves empreses i per a la sostenibilitat de la seva economia». L'expresident afegeix que les característiques d'Enagas també li permetrà continuar amb «el compromís amb Catalunya i Espanya», i li facilitaran un contacte «més estret» amb el teixit productiu.

A més de ser president de la Generalitat, Montilla va ser alcalde de Cornellà de Llobregat i president de la Diputació de Barcelona. Fins el maig de 2019 va ser senador  per designació autonòmica del Parlament.