Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
José Montilla

Montilla veuria possibles unes terceres eleccions si ERC no facilita la investidura

L'expresident del Govern creu que el PP no tindrà un gest de responsabilitat institucional «perquè no l'han tingut mai»

José Montilla
José Montilla creu que si ERC no allarga el braç, Espanya podria anar a unes terceres eleccions  | Catalunya Diari

L'expresident del Govern José Montilla creu que si no s'arriba a un acord amb ERC per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez «segurament» s'anirà a unes terceres eleccions. En una entrevista a SER Catalunya, Montilla ha explicat que descarta que el PP pugui tenir un «gest de responsabilitat institucional» perquè «no l'ha tingut mai en oposició».

A més, ha alertat que una tercera repetició electoral podria obrir la porta a un govern de dretes perquè l'electorat d'esquerres «es cansa més que un altre». Montilla ha explicat que creu que tant ERC com PSOE seran capaços d'arribar a un acord, tot i que admet que també pot ser que no arribi «a bon port»: «Una cosa és la voluntat que puguin tenir els dirigents i l'altra els esdeveniments que es poden anar produint i les pressions que els seus propis socis puguin tenir».

A l'entrevista, realitzada just l'endemà de la visita de l'expresident de la Generalitat a Jordi Cuixart, també ha explicat que estaria bé que  l'entesa per la investidura «durés» també durant la legislatura, però ha admès que «serà difícil».

Les pressions del PSOE 

Sobre les pressions per part dels barons del PSOE, o les mateixes opinions de l'expresident de govern espanyol Felipe González sobre un  acostament amb els populars, Montilla ha dit que «el que avui diuen representa poc el que pensa la militància». «No es pot pactar amb algú que diu que no vol saber res de tu», ha asseverat. En contraposició, ha dit que els independentistes, especialment ERC, «sempre han manifestat el desig de parlar i negociar».

Finalment, sobre els conceptes de 'nació' i la polèmica per la immersió lingüística que els socialistes volen flexibilitzar, segons els documents que es debatran al seu congrés, Montilla ha defensat que el terme de nació «figura en les resolucions congressuals» des de fa molts anys i que la posició amb la llengua és la mateixa.

«La immersió no es posa en qüestió; la immersió no és un objectiu, és un mètode per aconseguir un objectiu», ha defensat. «Cal aconseguir que al final d'una etapa educativa, els nens acabin tenint domini de les dues llengües», ha argumentat. Per tot plegat, ha reclamat «utilitzar» les llengües, i no «grapejar-les».

També et pot interessar...