Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Montoro insisteix que no es van destinar diners públics per l'1-O, malgrat les recents proves de la Guàrdia Civil

El ministre d'Hisenda contradiu les noves proves aportades pels investigadors sobre la suposada malversació per part del Govern
Imatge d'arxiu de Cristóbal Montoro. | CatalunyaDiari.cat

 

Davant les polèmiques declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el qual confessava que no s'havien destinat diners públics al referèndum de l'1 d'octubre, el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, li demanava explicacions

 

En aquest sentit, la Guàrdia Civil aportava ahir, 19 d'abril, més proves sobre la suposada malversació per part de la Generalitat, on constaria que el Govern hauria gastat dos milions d'euros per l'1-O, tres-cents mil més que en l'informe policial anterior. 

  

 

 

Les noves dades de la Guàrdia Civil 

Així doncs, en aquest nou informe que la Guàrdia Civil ja ha enviat a Llarena, consten un pagament de 18.000 euros pel lloguer del Teatre Nacional de Catalunya per l'acte de presentació de la llei del referèndum. Uns diners que els investigadors creuen que es van pagar amb els diners de les subvencions de Junts pel Sí. 

 

També hi conta una partida de 60.000 euros en cartells de publicitat de l'1 d'octubre, els quals, segons la Guàrdia Civil, portaven l'escut de la Generalitat, però es va utilitzar Òmnium Cultural com a societat interposada

 

Finalment, els investigadors hi afegeixen el que calculen que valien les paperetes i sobres decomissats a Igualada i Bigues i Riells abans del referèndum —uns 150.000 euros—, però no aporta documents concrets, ja que, segons la Guàrdia Civil, cap jutjat se n'ha volgut fer càrrec. 
 

Montoro insisteix: no s'ha destinat ni un euro públic a l'1-O 

Per contra, Cristóbal Montoro insisteix que no s'han trobat pagaments de la Generalitat per pagar actes lligats al procés independentista. I és que, segons informa 'El País, l'equip de Montoro no hauria trobat proves i recorda que des del setembre manté un triple control dels pagaments del Govern. 

 

No obstant això, cal recordar que, tot i no trobar proves, el passat mes d'octubre, el ministre sí que creia que hi havia hagut malversació. De fet, va arribar a denunciar al tribunal de Comptes que s'havia fet servir diners públics pel referèndum. 

Comentaris