Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Montserrat Bassa, la diputada d'ERC al Congrés, durant la seva compareixença el 7 de gener del 2020

Montserrat Bassa fa esclatar la dreta i assenyala al PSOE com a culpable

La diputada d'ERC al Congrés considera que l'Estat manté a la seva germana i al Govern «a la presó i a l'exili»

Montserrat Bassa, la diputada d'ERC al Congrés, durant la seva compareixença el 7 de gener del 2020
Montserrat Bassa ha centrat el seu discurs en la seva germana i ha exigit responsabilitat al govern | EFE

Tensió d'alt voltatge en la celebració de la segona votació de la investidura  del candidat a la Presidència i líder del PSOE, Pedro Sánchez. Aquesta vegada, però, malgrat no haver empatat en intensitat amb la compareixença de la diputada Mertxe Aizpurua d'abans-d'ahir —en la jornada de la primera anada al Congrés—, s'ha produït en un context diferent i intervencions abans que la de Bildu EH. La protagonista ha estat Montserrat Bassa, la germana de Dolors Bassa i diputada del Congrés per ERC.

«Ahir la meva mare, la meva germana i jo acostumàvem a regalar-nos temps. El temps compartit era el regal més valuós per a nosaltres fins que uns jutges suprems van decidir robar-li el temps a la meva germana, a la meva mare, als seus fills i a mi», ha iniciat el seu discurs després d'agrair, en nom de les files republicanes, l'esforç d'Aina Vidal en acudir al ple. Vestida amb una samarreta que dibuixava en blanc i negre la silueta de Carme Forcadell i Dolors Bassa, ha necessitat menys de mig minut per causar crits a la banca de la dreta.

 

Exigeix responsabilitat al govern

«M'importa un comí la governabilitat», ha etzibat la diputada assenyalant que l'Estat manté la seva germana i al Govern «a la presó i a l'exili». Amb tot, ha volgut excusar la decisió de permetre el desbloqueig de la investidura: «Creiem en el diàleg i volem una República catalana des de la cordialitat». Ara bé, paral·lelament, ha assegurat que la «indignació l'obligaria a votar 'no' a un PSOE còmplice de la repressió».

També et pot interessar...

  • ENQUESTA: Et sembla bé que ERC s'abstingui i permeti un govern de PSOE i Podem?
  • Iglesias ocuparà la vicepresidència d'afers socials al nou govern de coalició