Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mor per coronavirus l'entrenador personal d'Aznar: Bernardino

Es va fer popular per ser l'artífex dels famosos abdominals de l'expresident de Govern

L'expresident espanyol José María Aznar va tenir com a entrenador personal a Bernardino | GTRES

Bernardino Lombao, atleta internacional i conegut per haver estat el preparador físic de l'expresident José María Aznar, ha mort als 81 anys d'edat a causa del coronavirus. La carrera professional de Lombao va estar vinculada a l'atletisme  convertint-se en una de les figures més importants de l'esport  en els anys 50 i 60. 

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

La seva especialitat eren els 400 metres tanques i la modalitat de decatló, aconseguint set medalles en Campionats d'Espanya. Més tard, va brillar com a jugador d'handbol  al Atlético de Madrid arribant a guanyar tres campionats d'Espanya.

L'esport era la seva passió i per això va decidir exercir com a tècnic de bàsquet i atletisme. Però el que sens dubte el va fer acabar per fer del tot famós, i fins i tot sortir als mitjans de comunicació, va ser per haver estat el preparador físic de José María Aznar en l'etapa en la qual era president del govern.

Bernardino Lombao va ser l'artífex dels espectaculars abdominals que Aznar va lluir durant unes vacances d'estiu i que van cridar poderosament l'atenció, poc acostumats com estem de veure a dirigents polítics carregats d'anys presumint de forma física. 

 

Les xarxes socials ploren la seva pèrdua

La mort de Bernardino Lombao ha omplert les xarxes socials de missatges de record. Molts esportistes s'han fet ressò de la trista notícia i han mostrat el seu condol. Un d'ells Fernando Romay, fidel company de Lombao: «Descansa en pau Bernardino Lombao. Trobarem a faltar la teva simpatia, la teva passió, el teu bigoti, el teu somriure, la teva genialitat i la teva manera de menjar-te la vida a mossegades», ha publicat al seu compte de Twitter.

Lombao també va formar part del  món audiovisual. A la dècada dels 80 i 90 va presentar  espais esportius  com 'De Olimpia a Los Angeles' i 'Objetivo 92' i va ser director de diversos programes relacionats amb el món de l'esport com 'Escuela de Deporte' emès a La 2 des 1999 a 2005.