rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mor l'històric líder de Plataforma per Catalunya a Rubí, Josep Maria Enguix

Es va presentar en tres ocasions a les eleccions municipals, però no va aconseguir entrar mai al consistori
Josep Maria Enguix en una imatge d'arxiu | Plataforma per Catalunya

 

Condol en la política catalana per la inesperada mort de Josep Maria Enguix, històric líder de Plataforma per Catalunya (PxC) a Rubí, a la comarca del Vallès Occidental, i veí de la mateixa ciutat. El que va ser alcaldable en dues ocasions patia leucèmia des de fa mesos, segons ha informat Rubitv.cat, i finalment ha mort aquest dimarts amb 43 anys. 

Es va quedar molt a prop d'entrar al consistori

Josep Maria Enguix mai va obtenir representació política a l'Ajuntament de Rubí, però sí que es va convertir en un personatge conegut al municipi vallesà. De fet, si l'any 2015 el seu partit d'extrema dreta no va arribar ni al 3% del total de vots emesos durant les eleccions, en els comicis de l'any 2011 el polític es va quedar a una setantena de paperetes d'aconseguir entrar al ple municipal amb Plataforma per Catalunya (PxC). 

 

A més, també cal dir que tan sols un any abans s'havia presentat a les llistes de la mateixa formació per a les eleccions parlamentàries. A partir de l'any 2016, però, Enguix va deixar de formar part del partit, i va optar per convertir-se en el màxim representant de Generación Identitaria, un moviment a escala europea de perfil xenòfob i ultranacionalista. Tot i això, el rubinenc sempre havia intentat desmarcar-se d'aquests adjectius. 

 

Josep Maria Enguix, en una imatge d'arxiu | RubíTV

 

Mónica Lora, regidora de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Mataró, ha expressat a través de les xarxes socials el seu dolor per la mort d'Enguix, una persona que ha definit com a «identitària», «gran» i «valenta». «Avui ens ha deixat Josep Maria Enguix, cap de llista per Rubí en tres ocasions amb PxC, identitari, gran persona i valent. Hem compartit moltíssims moments junts. Et recordarem sempre. Descansa en Pau», ha escrit. 

 

Comentaris