Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Mor la mare de José María Aznar als 98 anys

Elvira López Panadero ha mort a Madrid

L'expresident espanyol José María Aznar, en una imatge d'arxiu
L'expresident espanyol José María Aznar, en una imatge d'arxiu. | GTRES

Elvira López Panadero, mare de l'ex president del govern espanyol José María Aznar, ha mort aquest dijous, 26 de març, als 98 anys, al seu domicili de Madrid. Fonts pròximes a l'ex cap de l'executiu han assegurat que Elvira López Panadero ha mort per causes naturals.

El mateix Aznar ha informat de la mort de la seva mare en un missatge al seu compte oficial de Facebook. «Avui ha mort als 98 anys la meva mare, Elvira López Panadero. Va ser una gran persona, una dona excepcional», ha escrit. Tot i que Espanya està immersa en la crisi sanitària del coronavirus, amb més de 56.000 contagis i 4.089 defuncions pel Covid-19, fonts properes a l'ex cap de l'executiu han indicat que la mort de la mare d'Aznar es deu a causes naturals.

Fa gairebé 20 anys que va morir el pare d'Aznar

La mort de la mare de José María Aznar  arriba gairebé dues dècades després que l'ex president del govern estatal perdés el seu pare. Va ser el 12 de gener de 2001, quan feia poc que havia començat la seva segona legislatura al capdavant del govern d'Espanya. Manuel Aznar, el pare de l'ex president, havia nascut el 1916 a Bilbao i va dedicar-se durant tota la seva trajectòria professional a la ràdio —va arribar a ser, durant la dictadura, director de Ràdio Nacional d'Espanya.

Ara, després de gairebé dues dècades, Aznar perd la seva mare, Elvira López Panadero, nascuda a Oviedo fa gairebé un segle. És, doncs, una de les notícies més tristes que arriben a José María Aznar quan l'ex president, de 67 anys, ja en fa més de quinze que es troba retirat de la política activa, si bé és cert que continua presidint el 'think tank' més reconegut de la dreta espanyola, la Fundació FAES.