Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'elíder del PCE, Paco Frutos

Mor l'exsecretari general del PCE, Paco Frutos

També ha mort Lluís Serrahima, pioner de la nova cançó

L'elíder del PCE, Paco Frutos
Paco Frutos ha mort aquest diumenge als 80 anys | Twitter

L'exlíder del PartitComunista d'EspanyaPacoFrutos ha mort aquest diumenge als 80 anys. Així ho ha confirmat el PCE Valladolid a les xarxes socials, on ha lloat els seus «llargs anys de militància i compromís durant el franquisme i en democràcia».

PacoFrutos va néixer el 6 de setembre de 1939 a Calella i va començar a militar al PSUC el 1963, partit del qual va ser secretari general durant el 1981. De 1993 a 2004 va ser diputat al Congrés i de 1998 a 2009 va ser secretari general del PCE. En els darrers anys Frutos es va oposar a la independència de Catalunya i al referèndum de l'1-O i va participar en diverses manifestacions i actes en aquest sentit. 

Un dels polítics que han lamentat la seva mort ha estat el líder del PSC, Miquel Iceta, que ha lloat que lluités «per les seves idees i mai temés anar a contracorrent». «Que la terra li sigui lleu i que el seu compromís segueixi guiant a qui busca la justícia social», ha escrit a Twitter.

Mor Lluís Serrahima, pioner de la nova cançó

Lluís Serrahima i Villavecchia, considerat un dels fundadors de la nova cançó, ha mort als 89 anys, segons avança el '324'. Serrahima va compondre la lletra de 'Què volen aquesta gent', popularitzada per Maria del Mar Bonet i els seus poemes es van convertir en alguns dels himnes més coneguts dels anys 60 i 70.

El 1959 escrivia l'article 'Ens calen cançons d'ara'. Un text que és considerat el fundacional del moviment que va impulsar Els Setze Jutges, Raimon i Lluís Llach, entre d'altres. El 2007 rebia la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, juntament amb els components de Els Setze Jutges.