Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El regidor Pedro Cano, de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Mor de Covid-19 l'estimat regidor català Pedro Cano, després de setmanes a l'UCI

El socialista era el responsable de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme de Santa Coloma de Gramenet

Aquest diumenge, 18 de juliol, ha mort després d'emmalaltir de COVID-19 el socialista Pedro Luís Cano. Es tracta del regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme de Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès.

L'Ajuntament de Santa Coloma comunica la mort de Pedro Cano

De fet, ha estat el mateix consistori qui ha comunicat la trista notícia a través de les seves xarxes socials i de la seva pàgina web. En aquest sentit, l'Ajuntament de Santa Coloma ha lamentat la pèrdua del regidor, i ha enviat "el més sentit condol" a la seva família i amics. 

"Ha mort el regidor Pedro Cano a causa de la COVID-19. Cano havia ingressat fa setmanes a l'UCI de l'Hospital Germans Tries i Pujol (Can Ruti) de Badalona a causa de la infecció del virus". El consistori també ha avançat que comunicarà pròximament els actes que decretarà a causa d'aquesta pèrdua irreparable. 

El regidor estava molt vincular a la vida de la ciutat. Va escriure i va publicar un total de sis llibres, i va ser soci fundador del Centre Cultural Andalús, que va deixar de funcionar l'any 1999. A més a més, també va exercir com a soci fundador i primer president del Gremi d'Hostaleria de Santa Coloma. 

Anomenat de forma afectuosa com a 'Peter Kane', en el seu currículum també figura haver sigut responsable de personal en diversos macrofestivals. És el cas del Festival Arenal Sound, Viña Rock o Tototon Sunsplah. 

Commoció i molts missatges de condol a les xarxes

Des de l'agrupació local del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), la formació s'ha mostrat consternada davant la pèrdua de Cano. "Ha traspassat el nostre estimat Pedro Cano, company del Grup Municipal Socialista, a causa de la COVID-19".

"Res ens prepara per a la pèrdua, i menys per la d'un home honest, amant de les lletres, la música i el bon viure. Que la terra et sigui lleu, Peter Kane", ha conclòs el missatge dels socialistes. 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlon, s'ha mostrat molt afectada per la mort de Cano. "Consternada per la notícia i la injustícia de la vida. El meu condol a tota la família i amics. Pedro, que la terra et sigui lleu", ha escrit la batlle. 

Moltes altres persones han aprofitat per traslladar tot el condol als familiars, coneguts i amics del regidor.

També ha reaccionat al traspàs del regidor de Santa Coloma l'entitat local CEMFIS. "Volem traslladar el nostre condol i afecte per la pèrdua de Pedro Cano, un bon amic, així com gran defensor del col·lectiu i la inclusió". 

"Recordem la gran festa de la gorra a Santa Coloma. La maleïda COVID-19 se l'ha emportat. Una forta abraçada a tota la seva família", ha escrit l'entitat. 

La diputada i portaveu del Pacte sobre la Violència de Gènere al Congrés dels Diputats, Lídia Guinart, també ha reaccionat a la trista notícia. "Impactada per la prematura mort de Pedro Cano", ha començat escrivint la també periodista i escriptora. 

"Vas ser pura vida. Descansa en pau, company, t'enyorarem moltíssim. Santa Coloma ja no serà el mateix sense tu. El meu afecte i el meu condol a la família", ha escrit. 

Finalment, val a dir que la institució de la Defensora de la Ciutadania de Santa Coloma també ha lamentat "profundament la pèrdua del regidor Pedro Cano". "Molta força, amor i una afectuosa abraçada a amics i amigues, companyes, i especialment a la seva família", ha escrit la mencionada institució a través del seu perfil de Twitter.