Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mor Salvador Carrera, marit de l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau

Històric militant de CDC, Carrera va ser el primer alcalde de Ribes de Freser, al Ripollès, després de la dictadura
Salvador Carrera, en una imatge d'arxiu | CatalunyaPress

 

L'economista i històric militant de CDC, Salvador Carrera ha mort avui a 82 anys. Aquest, així mateix, era el marit de l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i primer alcalde de Ribes de Freser, al Ripollès, després del franquisme.

 

Carrera, d'altra banda, acredita una envejable trajectòria política a les seves espatlles, ja que també destaca per haver estat diputat i senador a les Corts espanyoles

 

Marta Pascal ha donat el condol a la família assegurant que es tracta de l'adeu «d'un home bo que va estimar amb devoció a tot el que va servir: Ribes, les comarques gironines i Catalunya». Aquesta, així mateix, també ha volgut tenir paraules de record per l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau: «Una abraçada forta a Irene Rigau, ella un dia em va dir que Salvador li havia ensenyat a estimar la vida. Descansa en pau Salvador!».

 

 

 

Diputat durant set anys i senador durant sis anys

Es tracta, doncs, d'una personalitat que trespassa la política catalana i que va marcar l'escena política espanyola de finals del segle passat. Carrera, de fet, va ser diputat de Convergència i Unió per la província de Girona a les eleccions generals estatals dels anys 1986, 1989 i 1993.

 

Irene Rigau, als passadissos del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

De 1996 a 2000, d'altra banda, va ser senador espanyol i vicepresident primer de la Comissió Mixta per a la plena professionalització de les forces armades. Més enllà de la política, doncs, aquest es va casar amb Irene Rigau el 1990, va formar part del RCD Espanyol l'any del centenari del club —el 2000— i el setembre de 2002 va acabar assolint el càrrec de màxim responsable del Consell Social de la Universitat de Girona.

Comentaris