Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Meridiana porta tallada des de fa un mes

Els Mossos desallotgen el 39è tall consecutiu dels CDR a la Meridiana

Els manifestants han anunciat que «persistiran»

Els Mossos han desallotjat una vegada més els CDR que cada nit, des de fa 39 dies consecutius, tallen la Meridiana de Barcelona al vespre. Aquesta vegada hi havia menys concentrats que altres nits i només han pogut mantenir el bloqueig durant un quart d'hora. La policia els ha desallotjat per primera vegada abans de les 22.00 hores.  Agents de la Brigada Mòbil han acompanyat els manifestants cap a les voreres de l'avinguda per tornar a habilitar el trànsit.

A banda dels Mossos també hi havia Guàrdia Urbana de Barcelona, dos dies després que el cos policial local hagi desallotjat la plaça Universitat, on hi ha hagut una acampada de protesta durant setmanes. Precisament, un grup d'aquells acampats ha protagonitzat prèviament un tall de trànsit entre la Gran Via i el carrer Balmes, però posteriorment han decidit anar a la Meridiana a donar suport als altres manifestants.

Els manifestants tallen Concepció Arenal

Després d'aixecar el tall,  un centenar de persones han quedat dividides a les dues voreres de la Meridiana, a l'altura del carrer Fabra i Puig, i els cossos policials han mantingut el lloc per evitar que tornessin al mig de la via. Els desallotjats s'han dirigit cap al carrer Concepció Arenal per intentar tallar-lo i esperar per, si eren prous, tornar a bloquejar la Meridiana, tot i que finalment s'han acabat dispersant davant el baix nombre de concentrats en relació amb la presència policial notable al lloc.

Prop de les 22.00 hores, els manifestants han intentat un nou tall a Meridiana. Els Mossos han carregat contra els concentrats un cop més i, segons el perfil de Twitter L'Alerta, n'han retingut un, l'han encastat contra la paret i li han trencat la guitarra, abans de registrar-lo i identificar-lo. La jornada, per tanca, es tanca de nou amb tensió.

També et pot interessar...