Els Mossos d'Esquadra entren a Salut i Justícia per retirar cartells pels presos polítics i llaços grocs

Alguns treballadors públics denuncien que els agents hagin apuntat els números dels despatxos que presentaven simbologia política
Llaços grocs al centre de Roquetes | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest dimecres 13 de desembre a les conselleries de Salut i Justícia de la Generalitat per demanar la retirada de cartells a favor de la llibertat dels presos polítics i dels llaços grocs. Així ho han denunciat a través de les xarxes les assemblees de treballadors públics per la defensa de les institucions catalanes (ADIC). 

 

 

 

  

 

 

 

La policia catalana s'ha dirigit a les seus dels departaments, arran dels requeriments de la Junta Electoral, i ha instat als funcionaris i treballadors públics a retirar ells mateixos la simbologia política que hi havia. Alguns dels treballadors públics s'han queixat que els agents s'han apuntat els números dels despatxos on es mostraven les pancartes o els llaços.

 

A la conselleria de Justícia, s'han presentat dos agents dels Mossos, un dels quals ha anat planta per planta, acompanyat per un vigilant de seguretat, a comprovar que no hi haguessin pensats missatges de suport als consellers empresonats i han aixecat acta. L'ADIC de Justícia també ha denunciat a través de Twitter que els agents s'han endut els cartells que hi havia penjats a les finestres i als suros. 

 

 

D'altra banda, a la conselleria de Salut, els Mossos s'han limitat a aixecar acta després de fer una inspecció. 

No és la primera visita que la policia fa a edificis públics per instar als seus treballadors a complir la prohibició de la Junta Electoral. De fet, ahir, els Mossos d'Esquadra es van personar a la seu d'Incasòl per demanar la retirada d'un gran llaç groc que hi havia a l'arbre de Nadal situat a l'entrada de l'edifici. 

 

Els Mossos es van desplaçar arran de la denúncia d'una usuària, que es va queixar de la presència de símbols de suport als presos polítics. Els agents van realitzar diverses fotografies als cartells i els llaços que hi havia a l'interior de l'edifici i van demanar als treballadors la seva retirada. 

 

Diversos mitjans també informen de la retirada d'aquests simbòls a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), fa une ssetmanes. No obstant, en aquella ocasió només es va instar a retirar els llaços i cartells de l'entrada, sense pujar a les plantes superiors.