Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació independentista a Barcelona

Els Mossos detenen dos CDR per desordres públics a Barcelona

N'investiguen un tercer, per assistir a diverses mobilitzacions

Manifestació independentista a Barcelona
N'investiguen un tercer, per assistir a diverses mobilitzacions | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra  van detenir  dijous a la nit a Barcelona dos manifestants, independentistes, segons Alerta Solidària, i n'investiguen un tercer per presumptes desordres públics, ha explicat aquest divendres la policia catalana.

Ho avançava el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, que assegura que les detencions dels CDR s'han produït perquè van assistir a diverses mobilitzacions. A les 17.00 hores de la tarda, encara estaven en espera de passar a disposició judicial per declarar.

La Fiscalia recorre l'absolució de 12 CDR

La Fiscalia ha recorregut la sentència de l’Audiència de Barcelona del 20 de febrer passat que va absoldre 12 CDR per encadenar-se a les escales del Palau de Justícia de Barcelona el 23 de febrer de 2018.

La fiscal considera que la decisió del tribunal és «arbitrària» i que la valoració de la prova feta pel tribunal és «irracional i parcial». La Fiscalia demanava penes de fins a dos anys i mig de presó per desordres públics, resistència greu i desobediència

En el recurs, que haurà de resoldre la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Fiscalia torna a demanar la condemna de les 12 persones que van ser absoltes i, en cas que el TSJC no ho estimi, que s'anul·li la sentència. Com que creu que el tribunal que va fer el judici no és imparcial, demana que es torni a jutjar els 12 acusats amb uns altres magistrats.

  

L'Audiència va emmarcar la protesta en la llibertat d'expressió i considera que la resposta a l'actuació dels Mossos d'Esquadra per desallotjar-los va ser resistència passiva no violenta que no pot ser castigada per l'ordenament jurídic.

Els magistrats remarcaven que no va resultar acreditat cap mena de dany a les persones o a les coses per part dels manifestants, ni tan sols el forjat de ferro de les portes del Palau de Justícia. Afegeixen que ningú va patir cap lesió, ni els mossos d'Esquadra que els treien de les escales ni tampoc cap ciutadà. Els testimonis i les imatges visionades, diuen, confirmen l'absència de violència.