Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un cartell anunciant les mesures contra la Covid-19 als exteriors del Camp Nou

Diversos detinguts en una operació dels Mossos pel cas 'Barçagate'

Aquest diumenge se celebren eleccions a la presidència del Barça

Un cartell anunciant les mesures contra la Covid-19 als exteriors del Camp Nou
Els Mossos han accedit a les oficines del Barça per a realitzar un escorcoll aquest dilluns | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat durant el matí d'aquest dilluns, 1 de març, les oficines del Futbol Club Barcelona, segons ha avançat la Cadena SER. Hi ha diverses detencions, entre les quals la de l'expresident del club entre 2014 i 2020, Josep Maria Bartomeu.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

A sis dies de les eleccions

Tot plegat passa a sis dies de les eleccions a la presidència del club.  Diumenge vinent, dia 7 de març, el FC Barcelona viurà una de les jornades que podrien quedar gravades a la història del club, amb les eleccions a la presidència i a la junta directiva del club en un moment de pandèmia, de crisi global a l'entitat i amb el futur de l'Espai Barça i de Leo Messi en joc, i el desig de Víctor Font, Toni Freixa i de Joan Laporta de fer front a aquests reptes. Unes eleccions on està en joc el futur del FC Barcelona, immers en un gran deute econòmic, amb un present gris a nivell esportiu quant al primer equip de futbol i el gran dubte de si el nou president convencerà Leo Messi perquè es qeudi, i amb la incertesa de si el club podrà continuar sent dels seus socis i sòcies.

Són 110.290 socis els que tenen dret a vot i, d'aquests, segons diverses enquestes, uns 35.000 encara estan indecisos, quan queda una setmana per votar presencialment. A més, un total de 22.811 socis i sòcies —el 20,7 per cent— ja han votat anticipadament per correu, fins al divendres 26, una novetat fruit de la pandèmia de coronavirus. Una altra novetat és que aquesta jornada electoral, que tindrà lloc de 9.00 a 21.00 hores, comptarà amb sis seus de votació; Barcelona (Camp Nou i Palau Blaugrana), Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra.

Pendents de demanar aquest vot per correu, en aquesta última setmana de campanya presidencial per excel·lència, de demanar el vot presencial amb fins a tres debats i amb ulls posats en totes aquestes seus estaran els tres candidats, dels nou inicials, que van passar el tall de les 2.257 signatures necessàries: Víctor Font, Toni Freixa i Joan Laporta. Si Font o Freixa guanyen les eleccions, es convertiran en el president número 41 de la història del club. Si guanya Laporta, que ja va ser president entre el 2003 i el 2010, viuria un segon mandat. Guanyi qui guanyi, haurà de fer front a un seguit de reptes i objectius i, en comú, tenen la missió de salvar l'entitat tant esportivament o a nivell de soci (es podria convertir en una SAD).

El deute és gran; segons la memòria econòmica del club, el deute total ascendeix a 1.173 milions d'euros, dels quals 730 són a curt termini i 266 milions s'han de pagar abans del 30 de juny, inclosos els 90 que va avançar el fons Goldman Sachs per l''Espai Barça'. El projecte de remodelació del nou Camp Nou, el Palau Blaugrana i limítrofs és un dels aspectes clau per al present i el futur del club. L''Espai Barça' comportarà una gran inversió, de 815 milions segons l'última actualització que va fer l'anterior junta directiva. En un moment en què s'han de retallar costos i despeses, també en plantilla esportiva, sembla complicat.