Els Mossos preveuen el retorn dels aldarulls en les pròximes hores

La rebaixa de la tensió als carrers ha coincidit amb la rebaixa de la contundència policial

Policia Nacional
Els Mossos preveuen el retorn dels aldarulls aquest cap de setmana | Catalunya Diari

Fonts dels Mossos d'Esquadra han apuntat que a partir d'aquest mateix dijous i durant el cap de setmana, els aldarulls poden revifar a les principals ciutats catalanes i especialment, a Barcelona.

Segons 'Metrópoli Abierta', el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha enviat una carta als agents apuntant que «el dispositiu ha passat, en aquests moments, a una fase de prealerta i tornarem a activar totes les nostres capacitats en matèria d'ordre públic el cap de setmana». Des dels alts comandaments de la policia de la Generalitat, pensen que «no es poden descartar noves accions violentes», si bé asseguren que «els Mossos d'Esquadra hi seran per garantir la pau i la tranquil·litat pública».

Menys contundència policial, menys aldarulls

Si bé, oficialment, els Mossos d'Esquadra consideren que la desmobilització dels darrers dies és fruit del retorn a les aules dels estudiants i dels dies laborables pel que fa a suposats col·lectius radicals antisistema estrangers, és cert també que des de dissabte passat, moment en què es van reunir el conseller Buch i el Ministre Marlaska, es va esvair la brutalitat policial dels dies anteriors i amb ella, tota imatge d'aldarulls i barricades de consideració.

Tot plegat un fet que fa sospitar d'una ordre dels comandaments superiors dels cossos policials per atiar el conflicte al carrer segons interessos polítics i mediàtics.

Cap de setmana de grans mobilitzacions

Amb l'interrogant sobre el paper que tindran els cossos de seguretat el pròxim cap de setmana, l'independentisme es prepara per una nova mostra de força als carrers. Tot i que cada dia s'estan esdevenint actes de protesta arreu del país, és a partir d'aquest dijous, que amb la convocatòria d'una nova vaga d'estudiants, les manifestacions unitàries a les principals ciutats divendres a la tarda i la nova gran mobilització del 'Tsunami Democràtic' el dissabte, s'espera que els carrers s'omplin massivament per condemnar la sentència i violència policial.

D'aquesta manera, aquest mateix dijous a la tarda, a dos quarts de set, els sindicats d'estudiants i docents han convocat una gran manifestació a plaça Universitat, amb l'objectiu de visualitzar el refús a la sentència i protestar contra la repressió de l'Estat. Divendres, hi haurà mobilitzacions arreu del país, amb concentracions unitàries a les grans ciutats i diverses manifestacions i concentracions a Barcelona. El plat fort arribarà dissabte a la tarda, amb la gran manifestació convocada pel 'Tsunami Democràtic'.

En aquest escenari, els Mossos d'Esquadra avisen de la presència de col·lectius radicals que vindran a fomentar els aldarulls i l'enfrontament directe amb els cossos policials; si bé no fan cap menció ni autocrítica a les actuacions de la BRIMO de la setmana passada.

També et pot interessar...


Comentaris
tony
En vez de destrozar Barcelona podrian ir a ayudar a limpiar los pueblos destrozados por la Dana, SOLIDARIDAD con los afectados por las inundaciones.
Francesc Xavier Altissent.
Que hi seran per garantir la pau i la tranquil-litat publica ?? deu ser la pau dels cementiris doncs alguns mossos han fet la tasca encomanada el mes be que han pogut pro alguns sembla que volien fer l'actuacio que va fer la policia armsda el 3 de març fel 1976 a Vitoria jo precisament hi havia anat tres dies abans.
Calafina
A Tony: Som molts, i fem una cosa i l altre, i sino, mira les notícies i veuràs com tambe estem ajudant als pobles afectats per la Dana. O sigui....que calla,perque units com estem els catalans, les frases com la teva, no son mes que enveja podrida
Toni
Calafina....tú sola te costestas
Gerard de Sarria
Jo he vist al Durriti i a l Ascaso... Imbècils. La única bandera que hi havia era la de la llibertad
Joan
A que es refereixen en mobilitzacions? als quatre indepes covards que amb la cara tapada impedeixen estudiar a la Universitat? o als 'valents' que amb la cara tapada destrossen les ciutats perquè volen imposar la seva dictadura indepe?quin fàstic de gent ja..

envia el comentari