Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de manifestants davant de dos agents dels Mossos d'Esquadra al Parlament el 27 de gener de 2020

Els Mossos prohibeixen una manifestació davant del Parlament i els envien al TSJC

El partit Lluita Internacionalista havia convocat la concentració per aquest divendres 25 d’abril

Un grup de manifestants davant de dos agents dels Mossos d'Esquadra al Parlament el 27 de gener de 2020
Segons Lluita Internacionalista estava previst que a la concentració hi assistissin una trentena de persones   | cedida

Lluita Internacionalista ha presentat un recurs  al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el Departament d’Interior de la Generalitat després que els Mossos d’Esquadra hagin prohibit una manifestació  que tenien programa davant del Parlament.  Concretament, el partit tenia previst organitzat una concentració aquest divendres 25 d’abril, al Parc de la Ciutadella, per mostrar el rebuig  de la formació a l’aprovació dels pressupostos.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Segons Lluita Internacionalista, estava previst que a la manifestació hi assistissin una trentena de persones, coincidint amb el ple  del Parlament de les 9.00 hores del matí. La formació defensa que no s’havia fet «cap mena de convocatòria pública de concentració» i que només hi participarien «un nombre concret de representants d’organitzacions i col·lectius» que donaven el seu suport a la protesta.

Per una altra banda, expliquen que es respectaria «en tot moment» la distància de seguretat entre els concentrats i que tots ells adoptarien «les mesures de protecció sanitària adients».

 

El dret de reunió no es pot exercir durant l’estat d’alarma

Els Mossos d’Esquadra justifiquen que no es va poder tramitar la sol·licitud de la manifestació perquè «el dret de reunió no es podrà exercir mentre duri l’estat d’alarma». Malgrat això, Lluita Internacionalista alerta que el decret «no suspèn ni pot suspendre drets fonamentals». Per aquest motiu, demana al TSJC que «ordeni» al Departament d’Interior «respectar i protegir el dret fonamental de reunió».