IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els mossos que volen passar a la Policia Nacional demanen a Rajoy que no els deixi sols

Els 200 agents que conformen el Colectivo Pasarela afirmen que es troben davant d'una «objecció de consciència»

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

Els 200 Mossos d'Esquadra que reclamen al govern espanyol poder passar al cos de la Policía Nacional tenen por de les represàlies. Segons ha informat 'El Confidencial', un portaveu del Colectivo Pasarela, espai que agrupa aquests agents, ha assegurat que si la Moncloa no segueix de prop les decisions del president Torra i revisa si cal seguir aplicant l'article 155, els que hi tenen més a perdre són els policies autonòmics.

«Molts agents cauran»

«El que no poden fer és deixar-nos sols; si no supervisen el nou govern, molts agents cauran», s'ha animat a predir el representant d'aquest grup d'agents que, d'altra banda, ja preveu una nova onada de sancions a qui no obeeixi cegament els nous comandaments que posi el futur executiu català. El portaveu del Colectivo Pasarela, que no ha volgut revelar el seu nom per por a possibles represàlies, ha afegit que «hi haurà moltes repercussions, perquè ells t'expedienten i et menges l'expedient.»

Segons explica el digital El Confidencial, aquest col·lectiu de mossos ja va reunir-se amb la comissió d'Interior del Partit Popular al Congrés dels Diputats i que, d'altra banda, també han mantingut contacte amb Ciutadans. «Les dues formacions diuen que ens entenen, però afegeixen que no és fàcil regular la passarel·la a les forces de seguretat.»

Objecció de consciència

Els agents dels Mossos d'Esquadra, per la seva part, afirmen que aquesta situació és, en realitat, una «una objecció de consciència». En aquest sentit, el representant del Colectivo Pasarela es troba en una dicotomia, per la qual afirma: «el teu cap et diu que no compleixis la llei, però jo vaig fer-me policia precisament per complir-la». «Estic segur que no ens tornaran a posar en la mateixa tessitura, perquè intentaran caminar altra vegada sobre la fina línia de la legalitat, com han fet fins ara», sentencia el mosso.

Passarel·la a Espanya

L'agent, alhora, defensa que el Ministeri de l'Interior espanyol pugui regular la passarel·la que ja contempla la Llei de Personal de la Policía Nacional, amb la finalitat que els mossos que ho sol·licitin puguin accedir a la corporació. D'aquesta manera, des del Colectivo Pasarela volen poder accedir a places de funcionari de tot el territori espanyol, ja que, al·leguen, hi tenen dret «pel principi de llibertat de moviment per tot el país». A més, argumenten també que, moltes vegades, les seves famílies es troben a centenars de quilòmetres i que, així, també volen apropar-s'hi.


Comentaris

envia el comentari