Miquel Buch, Eduard Sallent i Carles Anfruns en una roda de premsa al Departament d'Interior el 13 de desembre de 2019

Els Mossos revelen les hipòtesis que tenen sobre l'acció de Tsunami al Clàssic

Eduard Sallent ha apuntat que el cos contempla la possibilitat que els manifestants envaeixin el camp en ple partit

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat que uns 1000 mossos i 2.000 vigilants de seguretat privada vetllaran per la seguretat del partit de futbol entre el Barça-Madrid que es jugarà el dimecres vinent. Sallent ha indicat que «el pitjor escenari» seria «una invasió de camp» tot i que ha apuntat que «no és probable però sí possible».

Buch afirma que garantiran la celebració del partit

Si es produís aquest fet, el protagonisme recauria en la seguretat privada però el cos policial intervindrà si la situació esdevé «especialment greu» per detenir i denunciar els autors. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reiterat que es garantirà la celebració del partit i que la decisió d'endarrerir-lo va ser «equivocada» i no es va prendre per motius de seguretat.

El dispositiu s'ha dissenyat tenint en compte tres factors, ha explicat Buch. Es tracta d'un partit d'alt risc perquè és un Barça-Madrid, hi ha una amenaça terrorista de quatre sobre cinc i a aquestes circumstàncies s'hi suma l'anunci d'una concentració convocada per Tsunami Democràtic.

Un dispositiu organitzat en dues fases

El dispositiu està organitzat en dues fases. En la primera els esforços es concentraran en protegir els voltants del Camp Nou per assegurar l'entrada i sortida de l'equip arbitral, els equips i el públic. Quan s'acosti el moment d'inici del partit l'èmfasi es farà al perímetre del camp i els voltants.

També et pot interessar...