Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Nart deixa de ser militant de Ciutadans

Nart deixa de ser militant de C's però seguirà a la delegació del partit al Parlament Europeu

Al juny va decidir abandonar l'executiva del partit per discrepàncies amb la direcció

Nart deixa de ser militant de Ciutadans
Nart deixa de ser militant de Ciutadans | Cedida

 

L'eurodiputat Javier Nart ha comunicat a la direcció del partit que «deixa de mantenir la seva condició d'afiliat», tot i que continuarà formant part de la delegació de la formació taronja al Parlament Europeu i «defensant el programa electoral de C's a les eleccions europees». A través d'un breu comunicat, C's ha informat de la baixa de Nart, que es produeix gairebé dos mesos i mig després que renunciés al seu lloc al Comitè Executiu  del partit liderat per Albert Rivera.

«Nart continuarà formant part de la delegació de C's i del grup liberal Renew Europe al Parlament Europeu. L'eurodiputat continuarà defensant els interessos dels espanyols i del programa electoral de C's a les eleccions europees de maig de 2019» afegeix. D'aquesta manera, es confirma que Nart no renuncia al seu escó, que va ocupar per primera vegada el 2014 després d'encapçalar la llista de Ciutadans a les eleccions d'aquell any.

Va advocar per negociar la investidura de Sánchez

Nart va abandonar l'Executiva de la formació taronja el passat 24 de juny, just després de  forçar una votació, juntament amb el líder de C's a l'Eurocambra, Luis Garicano, per revisar l'estratègia després de les eleccions generals celebrades a l'abril. Garicano, Nart, l'actual vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, i l'exdiputat al Congrés, Fernando Maura, van ser els únics membres de l'Executiva que van votar a favor «d'obrir una via de negociació» que permetés investir al socialista Pedro Sánchez com a president del govern.

Tot i que uns altres tres es van abstenir, la gran majoria van apostar per mantenir la línia d'acció marcada per Rivera de no facilitar la investidura de Sánchez. La dimissió de Nart, que  es va produir unes hores després que el secretari d'Estudis i Programes i portaveu adjunt al Congrés, Toni Roldan, abandonés C's i el seu escó per discrepàncies amb l'estratègia de Rivera, va ser seguida per la d'altres dirigents com Xavier Pericay i Francisco de la Torre. Tot i la seva marxa, Nart ha preferit  no explicar amb detall els motius de la seva dimissió perquè considera que és millor «marxar sense fer soroll».

També et pot interessar...