«Nazis» i «rates», les amenaces contra els 9 professors de Sant Andreu de la Barca denunciats per la Fiscalia

S'acusa els professors d'haver «humiliat» alumnes que resultaven ser fills de Guàrdies Civils, en parlar de l'1-O

Les pintades a l'IES Palau de Sant Andreu
Les pintades a l'IES Palau de Sant Andreu | Twitter

L’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, s'ha despertat aquest matí amb diverses pintades a la façana contra els 9 professors denunciats per la Fiscalia i acusats de delictes d’odi per haver parlat a classe de l’1-O.

A les pintades —clarament amenaçadores— s’hi pot veure que s’acusa els professors del centre de «nazis», «rates» i «’separatas’». Tot plegat, arriba després que el diari ‘El Mundo’ publiqués ahir una notícia —que va ser difosa també per Albert Rivera a Twitter— on explicaven els orígens i qui eren els 9 professors imputats. Així mateix, la publicació no s’estava de res i també en publicava els noms.

«Ens volen trencar l’institut i la cohesió»

Aquesta ha estat la taxativa resposta de l’Institut en qüestió, adjuntant una fotografia de les pintades que ha rebut la façana del centre aquest matí. Sobta, també, que les pintades indicaven tots els noms dels professors imputats per la Fiscalia, a qui se’ls titlla de «rates» o «nazis».

Aquest matí, però, també ha volgut alçar la veu un altre dels professors del centre: Josep Lluís Alcázar. El professor de ciències de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i company dels nou mestres acusat de delictes d'odi contra fills de la Guàrdia Civil, ha exposat: «A les 12h del dia 2 d'octubre el professorat va voler fer una concentració en silenci. Al centre mai es barrejaria una decisió del professorat amb els alumnes».

Finalment, el mateix professor ha assegurat que «mai es barrejaria una decisió del professorat amb els alumne».

Denunciats per «humiliar» als fills de Guàrdies Civils

Els fets es remunten al dilluns passat. La fiscalia de Barcelona va denunciar nou professors de l’institut el Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), acusats de delictes d’odi per haver parlat de la repressió del primer d’octubre a classe.

En aquesta, de fet, va resultar haver-hi diversos alumnes fills de Guàrdies Civils, que van optar per dir-ho als pares.

Gairebé una setmana desprès, el diari ‘El Mundo’ treia a la llum un exhaustiu article —amb fotografies i noms— on detallava qui era i quina era la tasca a l’institut dels nou professors denunciats. Així mateix, Albert Rivera va acabar denunciant-ho.


Comentaris

envia el comentari