Els dirigents del PDeCAT, en una roda de premsa.

Neix Fòrum Demòcrata, les noves joventuts del PDeCAT

Un dels impulsors de l'entitat és el diputat al Congrés i president del PDeCAT a Girona, Sergi Miquel

Nou pas del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) en la línia de reforçar l'estructura del partit després de l'escissió de Junts per Catalunya. El partit prepara la fundació d'una nova entitat juvenil, anomenada Fòrum Demòcrata, i que es convertiria en les noves joventuts del PDeCAT en cas que es produís un trencament per part de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) que sembla imminent.

La JNC, propera a Junts per Catalunya

Les joventuts polítiques històriques de CDC i, més tard, del PDeCAT, han estat la JNC, que el passat juliol va recomanar als seus militants participar en el congrés de Junts per Catalunya. Sembla que majoritàriament la seva militància s'inclina per seguir Carles Puigdemont, però aquest postulat encara no és oficial: en les properes setmanes, la JNC votarà si ratifica o no el conveni que els manté lligats al PDeCAT, malgrat que tot sembla indicar que optaran per la ruptura i esdevindran les noves joventuts de Junts per Catalunya.

En vistes d'aquests passos, un grup de militants de la JNC ha optat per fundar Fòrum Demòcrata, una organització que es defineix, segons l''Ara' com a «independentista, de centre i nacionalista», i que no faci «seguidisme dels postulats dogmàtics de l'esquerra», segons recullen fonts de l'organització al mateix rotatiu. L'entitat espera celebrar un congrés fundacional abans d'acabar l'any i iniciar el seu desplegament territorial; i en paral·lel, vincular-se al PDeCAT quan la JNC decideixi trencar.

Un dels impulsors, Sergi Miquel

El gran nom que impulsa el Fòrum Demòcrata és el del diputat al Congrés i president del PDeCAT a les comarques gironines, Sergi Miquel, que va ser secretari general de la JNC. Tot just fa uns dies, Miquel anunciava la seva baixa d'aquesta organització sense amagar algunes de les discrepàncies que manté amb el fet que l'entitat es desplaci fins als postulats de Junts.

A més de Sergi Miquel, el Fòrum Demòcrata inclou en el seu grup impulsor altres quadres locals i comarcals, com Lluís Vall, regidor a Gironella; o Bernat Calvo, edil a Argentona, entre molts altres.